Млад българин спечели международен хай-тек конкурс

Алкател-Лусент избраха Теодосий Теодосиев от България за победител в конкурса организиран съвместно с А1 Мобилком за създаване на най-добра градска игра  използваща иновативни мобилни технологии.

Конкурсът бе организиран под егидата на “Дни на иновациите” на А1 Мобилком във Виена.          

“Участието на Теодосий се отличи от всички останали със креативност, технологична имплементация, както и висококачественна мултимедийна презентация.”  - заяви Туун Купенс, Маркетинг директор на Алкател-Лусент венчърс.      

Журито оцени виоко и създаването на прототип използвайки NFC (Near Field Communication) и QR тагове за безконтактно предаване на информацията.                     

“С участието на Алкател-Лусент touchtag на "А1 Дни на иновациите” ние се надяваме да вдъхновим иновациите, които да са добавена стойност за нашите потребители. Виена е перфектна локация да бъде домакин тази градска игра. Дългата история да града и микса от модерни градски части ще мотивира създателите на мобилни технологии да разрботят иновативни  приложения базирани на Near Field Communication“ – сподели Ханес Аметсрайтер, главен изълнителен директор на Телеком Австрия .          

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини