Рудозем ще празнува три дни, програмата започва с футболен турнир

С футболен турнир от днес до 12 август стартира програмата по случай празника на град Рудозем. 9 август е обявен за Ден на киното. В киносалона в Дома на културата от 19 часа ще бъде прожектирана забавната българска комедия "Завръщане 2". В сряда е деня на игрите, спорта и изкуството. В Спортната зала в Рудозем Народно читалище "Христо Ботев" ще организира забавни игри за децата, а читалище "Родопчанка 2008" от село Рибница ще представи игри от "Забравено детство". 
В първия официален ден на тържествата - 11 август има богата фолклорна програма. Веселието започва в 16 часа с оркестър "Евридика". Във фолклорната забава от 18 часа ще се включат читалищата в селата Елховец, Сопотот, Борие и изпълнители на Милена Моллова. От 17 часа на площад "Детски парк" ще има адвенчър парти със Супер Чочо. Музикалната програма на площад "България" продължава с концерти на Нина Иванова и на младата фолк звезда Данна.
На 12 август народното веселие продължава с изпълнители от читалищата в Рибница, Чепинци, Войкова лъка и Рудозем. От 18.15 часа е фолклорната фиеста с формация "ПИМ" с ръководител Тинчо Севдалинов. Следва официалното откриване на празника. Предвидени са изпълнения на талантливата Ивайла Терзиева, концерт на сръбската звезда Емир Джулович и празнична заря.
В събота площад "България" в Рудозем отново ще се оглася от музикални и танцови изпълнения. Още в 13.30 започва концерта на оркестър "Родопско веселие". Музикалната забава продължава с Юксела Милева и Краси Башев. От 16.30 са забавните ритми с оркестър "Орбита". От 18 часа започва празникът за всички почитатели на хорото - "Хоро се вие на мегдана в Рудозем" с участието на клубове "Хоро" от общината. Програмата ще продължи с хороводни изпълнения на Росица Пейчева и концерт на поп фолк звездата Симона. Поп фолк изпълнителят Галин ще закрие празника на Рудозем.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини