Жилищен блок и още няколко сгради са заплашени от срутване в реката в Рудозем

Изображение 1 от 4
    В Рудозем над сто души живеят в непрестанен страх. Те се притесняват, че при всеки по-обилен дъжд жилищният им блок и търговските сгради в съседство могат да пропаднат в реката. От общината чакат втора година помощ от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. 
    Един от потърпевшите е Сабри. Неговата работилница виси почти във въздуха над реката, която пресича Рудозем. Възрастният човек разказва, че от две години при вески обилен дъжд спира работа от страх, че може да да падне.
    Преди две години реката придошла с огромна сила, заляла половината град и отнесла подпорната стена под сградите. От тогава всеки дъжд е равносилен на ужас за над 100 души от жилищния блок в съседство.
    Кметът на Рудозем Румен Пехливанов признава, че опасност за сградите има, но от Междуведомствената комисия две години отлагали отпускането на средства за укрепване. "От тогава стоят пет обекта, които са в комисията за възстановяване и подпомагане и към момента не получават финансиране, а са спешни. Комисията си има експерти, назначава външни консултанти, които провалят нещо, вероятно с користни цели и оставаме с този проблем, от който населението страда“, коментира кметът. Той допълни, че при по-силен дъжд без връзка със света може да остане един от кварталите в града, както и село Мочуре. 
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини