СУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Рудозем отбеляза 100 години от създаването си с богата празнична програма

Изображение 1 от 6

    Честването на юбилея на училището започна на 10 май с факелно шествие по ул. „Стефан Стамболов“ , бул. „България“ и ул. "Хан Аспарух", в което взеха участие множество учители и ученици.
    В деня на патронния си празник, ръководството и учениците на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Рудозем представиха разнообразна празнична програма. Сред официалните гости на събитието бяха народният представител от Смолян Михал Камбарев, зам.-кметът на Община Рудозем Евелин Бозов, бригаден генерал Иван Маламов – началник на Национален военен университет „Васил Левски“ гр. Велико Търново, доц. д-р Ваня Димитрова – преподавател в Национален военен университет „Васил Левски“ гр. Велико Търново, експерти от РУО-Смолян, директори на училища, бивши учители, ученици, служители и дарители на празника. Празникът на училището беше уважен и от много граждани и гости на Община Рудозем.
    Прочетен беше поздравителен адрес от името на Президента Румен Радев, в който той постановява на училището да бъде връчен плакет „Св. св. Кирил и Методий“ на Президента на Република България. Училището получи поздравителни адреси от кмета на Община Рудозем Румен Пехливанов, училища, читалища и институции. Марияна Чилингирова - дългогодишен преподавател в училището имаше честта да открие паметна плоча по случай 100–годишнината. Празничната програма по случай 100-годишния юбилей на училището бе наситена с тържествени слова, рецитал на стихотворения, песни в изпълнение на Ралица Дурева, Моника Димитрова, Симона Велева, а „Група за изворен фолклор“ гр. Рудозем, под съпровода на гайди, поздравиха всички учители с родопската песен „Мила ми е, мамо, драчка ми е“. Народният танц „Хоро се вие“ в изпълнение на танцов състав „Опа – иха - джуниър“ повиши празничното настроение на присъстващите. Танцьорките от СК „Фен“ Смолян показаха своите умения в модерните танци, а каратеките от СК „Карате“-Рудозем пренесоха присъстващите в света на бойните изкуства с карате демонстрация.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини