Руския удари обекти от енергийната инфраструктура на Украйна

В понеделник, 17 октомври, руснаците отново обстреляха подстанции от критична инфраструктура на територията, контролирана от Украйна.

Енергоатом съобщи, в резултат на това в 03:59 часа последната свързваща линия на Запорожката АЕЦ - Днепровската, е прекъсната.

"В преходния процес, поради краткотраен спад на напрежението, беше включен спомагателният трансформатор на ЗАЕЦ и бяха пуснати дизелови генератори. Освен това беше изключена съобщителната линия 750 kV от Южноукраинската АЕЦ до Днепровска, но без да се засягат натоварването на Пивденноукраинската (Южноукраинска) АЕЦ“, се казва в съобщението.

Енергоатом призова международната общност спешно да предприеме мерки за бързото демилитаризиране на АЕЦ, изтеглянето на всички руски военни от територията на централата и град Енергодар и връщането на Запорожката АЕЦ под пълен контрол на Украйна за в името на сигурността на целия свят.

Ракета удари обект на енергийната инфраструктура в Днепропетровска област

Руските нашественици нанесоха ракетни удари по Днепропетровска област, три вражески ракети бяха унищожени от нашите сили за ПВО, а една ракета порази обект на енергийната инфраструктура.

Това съобщи в телеграмата си председателят на Днепропетровската областна военна администрация Валентин Резниченко.

"Цяла нощ руснаците атакуват района с ракети, "Градове" и тежка артилерия. Три вражески ракети са унищожени от нашите сили за ПВО. Една ракета е поразила обект на енергийната инфраструктура. Има силен пожар. Всички служби работят на мястото на пристигането", каза той.

Резниченко каза още, че руските окупационни войски са покрили района на Никопол с огън от "Градове" и тежка артилерия. Там са прилетели над 30 вражески снаряда.

Междувременно бяха повредени къщи в общините Марганец и Красногригоровск. При това хора не са пострадали, каза Резниченко.

Удари по района на Суми

Днес Русия отново удари Сумска област. Противникът е поразил инфраструктурни обекти. Вече е известно, че в резултат на вражеската атака има пострадали хора. Все още не е известен точният брой на ранените.

Това съобщи на страницата си в Telegram председателят на Сумската областна държавна администрация Дмитро Живицки.

"Окръг Ромни. Ракетна атака по критични инфраструктурни обекти след 5 часа сутринта. Има жертви", написа той и добави, че всички подробности ще станат по-късно, след изясняване на информацията.

От 14 октомври руснаците непрекъснато обстрелват Сумска област. Вчера, 16 октомври, след обстрела много хора останаха без ток. В част от Белополската общност електричеството беше изключено. Информацията за пострадалите се уточнява.

Русия атакува Одеса от морето

Днес в района на Одеса вражеска ракета Х-59 порази инфраструктурен обект, съобщиха от оперативно командване "Юг".

"Продължавайки да тероризира южните райони, врагът нанесе ракетен удар по Одеска област. От посока Черно море от самолет Су-35 беше изстреляна ракета Х-59, която порази един от инфраструктурните обекти на региона"“, се казва в съобщението.

Отбелязва се, че няма човешки загуби.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини