Hummer планира модели H4 и H5

Очаква се сделката между General Motors и Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery за продажбата на марката Hummer да бъде сключена до 1 декември тази година. От китайската компания вече планират създаването на поне два по-малки модела с тази марка.

Продажбите на автомобилите Hummer през последните две години спаднаха значително. Това се дължи до голяма степен на факта, че тези коли са твърде неикономични. Бъдещите собственици имат амбициите да ги съобразят повече с екологичните изисквания и да подобрят отношението на клиентите към тях. Те планират създаването на два нови икономични модела.

Според условията на споразумението сделката между General Motors и Tengzhong дава достъп на китайската компания до извършената до момента дейност по конструирането на Hummer H4. Концептуалната му HX бе показана на автомобилното изложение в Детройт през 2008 година.

Изпълнителният директор на Hummer Джим Тейлър заяви пред изданието Automotive News, че от компанията планират до три години да пуснат в продажба H4. Моделът ще е по-малък и по-икономичен от H3 и ще се конкурира с Jeep Wrangler.

ОТ Hummer планират след година или две да пуснат в продажба още по-компактния модел H5. Той ще бъде предназначен за пътуване офроуд, но същевременно ще бъде и доста икономичен. Тейлър разкри още, че от Hummer работят по създаването на хибридни или изцяло електрически системи.

Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини