Смолян ще е домакин на ХХХV-та Национална олимпиада по философия

От 24 до 26.03.2023 г. Регионално управление на образованието - Смолян е домакин на ХХХV-та Национална олимпиада по философия. Градът ще се оживи с над 70 участници в две възрастови групи: първа – VІІІ до Х клас и втора – от ХІ до ХІІ клас и над 40 ръководители.
Официалното откриване на събитието ще се състои на 24.03.2023 г. от 18,00 часа в зала 1 на РДТ „Николай Хайтов“ – Смолян.
Състезателната част ще се проведе на 25.03.2023 г. от 09,00 часа в ППМГ „Васил Левски“ град Смолян. Националният кръг се провежда в 4 астрономически часа и на него учениците решават тест с 10 въпроса от история на философията и пишат есе върху зададените на националната комисия философски фрагменти. 
Желаещите да участват в класирането за разширения национален отбор за Международната олимпиада трябва да преведат трите фрагмента на един от трите езика: английски, немски, френски.
След като приключи състезателната част за участниците е организирано посещение на етнографски комплекс с. Широка лъка, където ще посетят килийно училище в двора на църквата “Успение Богородично”, Етнографски музей, Музей на духовността, Национално училище за фолклорни изкуства, Основно училище „Никола Йонков Вапцаров“, родната къща на Екзарх Стефан I и други.
Победителите ще бъдат наградени на 26.03.2023 г. от 10,00 часа в РИМ „Стою Шишков“.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини