Осем средни училища от областта ще си партнират активно с ВУТП

Висшето училище по телекомуникации и пощи (ВУТП) и осем средни училища от Смолянска област региона подписаха меморандум за сътрудничество. На събитието присъстваха ректорът на ВУТП проф. д-р Миглена Темелкова, началникът на РУО – Смолян Никола Запрянов, експертът по електронно управление и дигитална администрация и професор във висшето училище Костадин Марков, както и представители от осемте училища от Смолян.

Целта е чрез различни дейности в процеса на обучение да има по-плавен прехода между средното и висшето образование. „Този момент, с подписването на меморандумите, ще бъде традиция и ще окаже положителен ефект на образованието в нашата област.”, каза Никола Запрянов, началникът на РУО – Смолян.
По време на срещата бяха отчетени и високите резултати на учениците от Смолян в седми, десети и дванайсти клас.

„Неслучайно се насочваме към Смолян така целенасочено и неслучайно потърсихме помощта на инспектората, защото статистиката ни беше ясна”, каза проф. д-р Темелкова. „От друга страна виждаме тенденцията, която в последните години се налага на излизане на бизнеса от големите градове и завръщането му в по-малките. Смятам че регионът има шанс да живне в следващите години, именно благодарение на подобни колаборации. Покрай Висшето училище по телекомуникации и пощи, се надявам към Смолян да обърне поглед и бизнесът, с който ние си партнираме много интензивно”, добави ректорът на ВУТП.

Висшето училище по телекомуникации и пощи е на 3-то място по принос към осигурителната система спрямо рейтинговата система на висшите учебни заведения в България. Миналата година университетът зае първо място, а тази година – второ, по привлечени чуждестранни студенти в професионални направления комуникационна и компютърна техника.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини