Владимир Солаков е кандидатът за кмет на община Девин на СДС

Областният председател на СДС за Смолянска област Иван Кънев регистрира днес кандидатурата за кмет на община Девин на Владимир Солаков в Общинската избирателна комисия. Кандидатурата на Солаков е първата регистрация в ОИК в надпреварата за кметския стол на курортната община.
Владимир Солаков е на 39 години от град Девин. Семеен, с едно дете. Той е завършил за бакалавър в специалност „Публична администрация“ и магистър в специалност „Управление на човешки ресурси“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ в гр. Благоевград. Работил е в сферата на туризма, четири години беше заместник-кмет на община Девин.
"Оказах се първият регистриран кандидат... Вярвам, че това е знак, да поведа община Девин към мястото й на община номер едно в България! Уважаеми жители на Община Девин, скъпи приятели, партньори и колеги, без омраза и противопоставяне, с много труд и взаимопомощ, вярвам, че можем да превърнем Девин, в световно известна туристическа дестинация и прекрасно място за живот, където никой не пречи на никого, а общината е верен съюзник на гражданите и техен партньор, във всяко едно начинание!", обяви Солаков. Той добави още, че повече от 10 години се занимава с политика на територията на община Девин. Дълги години е участвал в организацията и провеждането на местни, парламентарни и европейски избори. Когато е бил заместник-кмет е отговарял за инфраструктурните и европейските проекти на общината. "В тази сфера, с много труд, съумях да реализирам проекти за над 30 млн. лева, включително саниране на десетки административни и обществени сгради в Девин. Работил съм усилено за осигуряване на
средства и провеждане на всички процедури за ремонт на централна градска част, водопроводи в населени места, асфалтиране на улици, изграждане на подпорни стени и др. Огромно количество работа, за което изключително много благодаря на общинската администрация, на колегите експерти в община Девин, които неуморно, дори в събота и неделя, работиха, за да може всичко това да се случи в предходния мандат. Четири години след това наблюдавахме един мандат, който беше насочен единствено в довършване на всичко започнато. То беше довършено успешно и днес Девин има съвременен облик на курортен град, но за съжаление не продължава да се развива. Именно това ме провокира, заедно с моят екип, да поемем към регистрация на кандидатурата ми за кмет на община Девин и листа за общински съветници, с идеята да имаме краткосрочно, средносрочно и дългосрочно предвидимо бъдеще в развитието на община Девин. Всеки гражданин да знае какво се случва, да може да си направи план, да очаква развитие в определени сфери", каза Солаков.

 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини