Нови разкрития за смъртта на Навални

Алексей Навални е бил „здраво вързан за ръцете и краката четири часа преди да бъде обявен за мъртъв“, пише Daily Mail.

Руската правозащитна организация gulagu.net твърди, че съдебномедицинският експерт, който е направил аутопсията на 47-годишния опозиционен лидер, е бил подложен на натиск от тайните служби да скрие причината за смъртта му.

Първоначално се казваше, че Навални е починал от „откъснал се кръвен съсирек“ в арктическия затвор, където е бил заради политическата си дейност.

В нов доклад организацията пише, че съдебномедицинският експерт е бил под натиск да скрие откриването на кръвни съсиреци в мускулите на прасеца и ръцете на опозиционера.
 
"Крайниците на Навални са били здраво вързани, така че кръвта да застоява и в нея да се образуват кръвни съсиреци, които след това запушват белодробната артерия и кръвоносните съдове на мозъка", се казва в изявление на организацията, ръководена от Владимир Осечкин.

Руските власти удължиха срока за предварителното разследване на смъртта на Алексей Навални, съобщи директорът на неговата Фондация за борба с корупцията Иван Жданов.

Навални внезапно почина на 16 февруари в отдалечена арктическа наказателна колония, където излежаваше 19-годишна присъда по обвинения в екстремизъм. Той се появи на видео малко преди смъртта си и изглеждаше здрав.

Руските власти първоначално обявиха, че Навални се е „почувствал зле“ и е припаднал след разходка в двора на затвора, но до момента не е разкрита конкретната причина за смъртта. На майката на Навални, Людмила Навалная, беше показано медицинско свидетелство, че синът й е починал от „естествена смърт“.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини