Истината: мъжете лъжат повече

Жените отдавна подозират - мъжете лъжат повече. И колко им трябва на заетите учени - решиха да го докажат и установиха, че мъжете казват средно по 1092 лъжи всяка година, което означава средно по три на ден.

За сметка на това обикновено жените лъжат 728 пъти в годината, средно два пъти дневно, сочат анализите на резултатите. И докато мъжете лъжат най-често за своите алкохолни навици, най-популярната женска лъжа е „Нищо не се е случило, добре съм". От устата на силния пол най-често излиза изречението „Наистина, не съм пил" или „В задръстване съм, изчезна ми обхвата на телефона". Все пак добре е да не се стига до „Изгубил съм ти номера" или „Ти си това, което винаги съм търсил". Междувременно за жените лъжите са по безобидни. Сигурно сте казвали „Скъпи, не знам къде е дистанционното, не съм го пипала" или „Блузата не е скъпа, беше намалена на половин цена".

Проучването установило още, че мъжете по-рядко се чувстват виновни, когато лъжат. 82% от жените твърдят, че когато излъжат имат угризения на съвестта, докато едва 70 на сто от мъжете не изпитват вина, когато са скрили истинските си чувства, обобщава БГНЕС.

Според учените лъжата е естествена част от човешката природа. Специалистите все още изследват дали склонността да лъжеш е заложена в гените или се появява с течение на годините. Само 10% от анкетираните признават, че умишлено са заблуждавали своите партньори, докато една пета от участниците смятат, че лъжата е приемлива алтернатива в някои ситуации от ежедневния живот. Ето и най-честите мъжки/женски лъжи.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини