Октоподът Паул вече си има лична охрана

Прочутият октопод Паул от западногерманския гр. Оберхаузен е получил личен охранител, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Администрацията на океанариума била принудена да прибегне към безпрецедентната мярка заради тълпите туристи от Германия и чужбина, пожелали да видят животното, направило толкова верни прогнози за резултатите от мачове на Мондиал 2010. Някои от посетителите искали отново да проверят ясновидските способности на октопода.

По данни на германските средства за информация бодигардът на Паул се казва Олаф Кипен. На 39 години е и е висок само 165 см, но е с широки рамене. Задачата му е да контролира огромния поток посетители. "Следя за това, когато го снимат, да не използват светкавици и да не чукат по стените на аквариума му" - казва Кипен. Друго доказателство за всенародната любов към октопода Паул, превърнал се в символ на Мондиал 2010 заедно с вувузелите, е песента "Октопод Паул, обичаме те", написана от музиканта Пери Гиб от Калифорния. Вече над половин милион души са слушали парчето в интерент.

Администрацията на океанариума в Оберхаузен непрекъснато отклонява предложенията, постъпващи от различни страни за наемане или купуване на октопода Паул. Такова бе направено например от Испания. От своя страна руски сайт за спортни залагания на живо предложи 100 000 долара за закупуване на октопода Паул.

"Той ще бъде един от нашите 120 служители", обясни съсобственикът на сайта - Олег Журавски, и допълни, че са предложили сумата от 100 000 долара /около 77 000 евро/ за животното.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини