Безплатен семинар за енергийната ефективност в Смолян

Как бизнесът може да кандидатства за кредити по програмите на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) за енергийна ефективност, ще бъде разяснено на безплатен семинар в Смолян.

На 23 февруари от 11ч. до 13.30ч. в семинарната зала на хотел „Кипарис алфа” ще бъдат представени начините и виводве проекти, с които може да се кандидатства за кредити. Експерти от фирма „Енkон Сървисис”, единствен консултант в България по програмите на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) за енергийна ефективност, ще представи финансовите инструменти, както и примери за успешно реализирани проекти. Консултантската фирма осъществява семинара в партньорство с „Европа Директно” – Смолян, Сдружение „Нови хоризонти”.

ЕБВР предоставя на българския частен индустриален бизнес кредитни линии за енергийна ефективност - подмяна на старо оборудване, саниране на помещения, ефективно осветление, изграждане на ВЕИ и др.

 Банки партньори по програмите са Уникредит Булбанк, Обединена българска банка, Пощенска банка – Юробанк И Еф Джи България, Банка ДСК, Райфайзенбанк, Банка Пиреос, Алианцбанк и МКБ Юнионбанк.

Пакетът по програмите включва:

Кредит до 2,5 милиона евро за участник, 15%безвъзмездна помощ от размера на кредита и безплатна техническа помощ от консултантите по проекта при подготовка за кандидатстване за кредит и разработване на бизнес план.

    На участниците в семинара ще бъде представена и информация за предстоящата ОП „Конкурентоспособност”, в частта за енергийна ефективност.  Организаторите ще отговорят и на други въпроси на бизнеса, свързани с конкретни планове за инвестиции.

    Участието е безплатно . Необходимо е заявяване на участието в офиса на Европа директно Смолян на телефон 0301/81433.

    Източник: smolyan.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини