Хотелиер връща борчове с няколко „предсмъртни писма”

Няколко бели плика със саморъчно написани имена върху тях, са намерили криминалистите в стаята на самоубилия се в Пампорово мениджър на хотел Христо Крушков.

Когато ги отворили, разследващите намерили във всеки от тях различни суми пари.

Най-вероятно адресатите са близки и приятели, на които самоубилият се връщал поне частично стари борчове. Преди да увисне сам на въжето в хотел „Перелик Палас”, 60 годишния му мениджър, решил да се разплати с част от кредиторите си.

Криминалисти разкриха, че два часа преди смъртта си, човекът пристигнал в Смолян, за да си вземе печалба от пункт на „Еврофутбол”. Крушков прибрал от залога за футболни мачове 1600лв. и ги разпределил в пликовете. В предсмъртния си час решил последната  печалба от залози, да върне на приятели, на които дължал.

60 годишният Христо Крушков от Пловдив увисна на въжето в понеделник около обяд.

Случайно на мъртвото тяло, висящо от перилата между стълбищата в хотела, се натъкнали английски гост на хотела и българин.

Мъжете веднага позвънили първо за линейка на 112, малко по-късно на мястото на инцидента пристигнал и екип от полицията в Смолян. Модерният апарт- хотел се намира в началото на курорта и е построен преди 4-5 години. Повечето помещения са разпродадени на чужденци, но през зимата идват да карат ски както собствениците на апартаменти, така и други туристи.

В разследването на самоубийството се проверяват няколко версии, но основната, по която работят криминалистите, са натрупани големи задължения, които хотелският управител не можел да върне.

Вероятно става дума за солидни суми, тъй като пловдивчанинът имал участие в три фирми.

Няколко губещи сделки, натрупани дългове и липса на възможност да се разплати, са най-възможната причина за самоубийството, коментират близки до разследването. Проверяват се и твърденията, че мениджърът на хотела в курорта имал страст към хазарта. От години залагал на „Еврофутбол” и бил редовен играч.

Освен залозите на мачове, човекът имал слабост и към други видове хазарт, на които също бил загубил солидни суми пари, взети на заем.

Според запознати, пловдивчанинът бил женен за англичанка и дори имал английско гражданство.

Все още не е открито предсмъртно писмо до близките, но от полицията са категорични,че става дума за самоубийство.

Чудомира Щерева

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини