МЛАДИ ОГНЕБОРЦИ ПОМАГАТ НА БЕДНИ СЕМЕЙСТВА

Три Младежки противопожарни отряда от община Смолян се включиха в Националния конкурс „Младите огнеборци – доброволци в полза на обществото”.

Със свои проекти участваха деца от ОУ “Стою Шишков” в с. Търън, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с.Момчиловци и връстниците им от ОУ „Проф. д-р Асен Златаров” в Смолян.

Младежката организация от основното училище в смолянското село Търън, успя да пребори връстниците си и се класира за втория кръг, където ще се състезава с 10 отбора от цялата страна.

По списък от кмета, първенците събираха хранителни продукти за 10 фамилии в тежко социално положение. Младежите помагаха на съселяните си - чистиха дворове и градини, цепиха и пренасяха дърва за огрев. Накрая младите огнеборци и техните съученици-доброволци, посадиха орех в двора на училището в с. Търън.

Откриха и фото изложба във фоайето на местното читалището разказваща в снимки дейностите по проекта. За безвъзмездния труд децата получиха грамоти и награди от началника на областната служба против пожари и бедствия в Смолян комисар Красимир Шотаров и поздрав от кмета на Търън Явор Говедаров.

Отрядът от малки огнеборци от Момчиловци садиха дървета в местността Аязмото и чистиха района около параклиса край чудодейния извор. Момиче със специални образователни потребности изработи изкусни  табелки с призив за опазване на природата, които децата поставиха в селския парк.

Отрядът на смолянските доброволци пък додоха уроци против пожари на малчуганите, лекуващи се в детското отделение на болницата в Смолян. По-късно почистиха градинката пред отделението и посадиха дръвчета и цветя.

Чудомира Щерева

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини