Плодова „виагра” хит в Смолян

Продукцията е екологично чиста и сертифицирана

Находчива реклама на лечебния плод Арония, привлича смолянчани в центъра на града. На кантара на продавачите е залепен атрактивен надпис „Предимно за мъже”.

В зоната на пешеходната улица,  на няколко търговски маси се предлага продукцията от арония само срещу 1.50лв. за кг. Лечебната практика и народна медицина вече са доказала ефекта на малкото природно чудо, както наричат аронията, като ефикасен лек за високо кръвно и сърдечни заболявания. Доказано е, че само 50мл. сок от черните плодчета със стипчив вкус свалят кръвното. Последните проучвания обаче твърдят, че сироп или пресен плод от растението с малки черни плодчета, стимулират мъжката мощ. Скоро мурсалският чай, добил популярност като „родопската виагра” ще има сериозна конкуренция, твърдят билкарите.

Все повече представители на силния пол се спират пред сергийките и си купуват поне за опит. Някои от тях обаче се връщат вече за трети път през последния месец, твърдят местните търговци.

Продукцията, която се предлага в Смолян е произведена от местното читалище „Христо Ботев”. От години просветната институция отглежда ягоди, арония и други

плодове в местността Белия камък край родопския град. Първо започнали по европейски проект, а по-късно разширили дейността и стигнали до плантация от почти 10 декара. Освен екологично чиста, продукцията на местните читалищни дейци е с уникални вкусови качества. Ягодовата им ракия пък е хит сред гостите и колегите им от читалищата в цяла България, категоричен е шефът на читалището Иван Иванов.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини