Поркаме и в деня на вота. Пак съседски надзор на "Водстрой". Преглед на регионалния печат

"Поркаме и в деня на вота". Добрата новина ни осенява от страниците на вестник "Новинар Юг". Като нищо Хасково може да се окаже единствената община в България, където алкохолът не е забранен на изборния ден. В някои общини, забраната важи от събота до понеделник. В съседен Димитровград-само в деня на вота. В Хасково-хич. Изборния кодекс не задължава. Другото обяснение е, че така или иначе забраната не се спазва. Чайчета и весели колички заместват насъщницата в изборния ден.

То и съпружеската вярност е нещо идеално и непостижимо, но още никой не е разрешил официално изневярата.

"Наградиха пожарникари спасили 15 човека" Трима пожарникари получиха грамоти от областният управител Ирена Узунова за проявена храброст и героизъм при спасяване на отрязаните от зимата в планината дървосекачи. Въпреки усилията, един от дървосекачите почина. Спасени бяха обаче останалите, включително 7 деца.

"22 хиляди туристи идват да избират президент". Списъкът  на гласуващите за държавен глава в Хасково е с 9996 по дълъг от тези които ще гласуват за местния вот.

"Спец от Токуда слага меки лещи в Хасково" Водещо на стр. 2. Спецът се нарича д-р Веско Даскалов, който ще обучава хасковските очни хирурзи как да работят с лазер за безкръвни операции на окото.

Искат преразпит на свидетили за смърта на 6-те младежи" водещо на стр 3. Мастит и внушителен адвокат намери противоречия в думите на свидетелите относно великденската катастрофа в Симеоановград. В нея загинаха 6 младежи на възраст от 16 до 19 години. Причината бе в пиян водач-Данаил Георгиев на 23 години. Именно неговия адвокат намери противоречия в показанията на свидетели и иска техния преразказ. Нищо чудно и да оспори въобще факта, че има 6 мъртви младежи. От адвокатите може да се очаква всичко.

"Монолит и немска компания правят соларен парк за 200 млн лева." Вестник "Хасковска Марица". Соларния парк и 200-те милиона ще бъдат в община Мъглиж, Старозагорско. Проектът се изпълнява от Монолит и немската компания Парабел.  До май следващата година, парка трябда да започне да работи и продава ток на EVN. Както е известно, енергоразпределителните дружества са задължени по закон да изкупуват енергията получена от възобновяеми енергоизточници.

"Пожарникари рискуваха живота си за да спасят 15 бедстващи". Героизма е на Петко Петков, Христо Хърсев и Димитър Георгиев. Наградени бяха с грамота от областната управителка Ирена Узунова. Тепърва ще се търси начин за по-сериозна награда.

"Очното с лазер за меки лещи" на страница втора. Досега меки лещи се поставяха с операция, която изискваше поне 1 месечно възстановяване. С новия лазер, операцзията и възстановяването става 1 ден.

"Съсед пак ще надзирава дали "Водстрой" работи качествено". "Агроводинвест" за пореден път взима строителен надзор по поръчка спечелена от фирмата на Стефан Петров и Анушка Вальова. Последният такъв проект по който  двете съседи по офис фирми ще се надзирават, е изграждзането на предпазна дига на яз Тракиец. Поръчката е за 1.07 млн. Агроводинвест например надзирава и дейностите на Анико, която е на една от съдружниците на Вод строй, Анушка Вальова.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини