Вотът във Войводово пред касиране. Тъпчат ученици с боклуци. Преглед на регионалния печат

"Вотът във Войводово пред касиране" съобщава в заглавие над главата вестник "Новинар юг". 50 бюлетини бяха намерени забравени в шкаф. Всъщност с тях пенсионерите си палели печката, докато разцъквали карти. Бюлетините са уж невалидни, обяснява председателят на секционната комисия, а според единият от кандидатите за кмет на селото, няма да обърнат гласуването. Нарушението обаче е грубо, защото валидни или не, бюлетините трябва да се опишат и върнат в общинската избирателна комисия. От там потвърдиха, че има всички основания, ако някой поиска, изборите в селото да бъдат касирани.  Загубилите вота от БСП със сигурност ще искат, анонсира ръководителят на общинското БСП Иван Станчев.

"Хасково - център за 100 г от Балканската"-чело. Областният град да стане център в честването на 100 год от Бълканската война. Датата е следващата година. Редно е да бъде Хасково, от тук тръгват войските за Одрин, обяви шефът на националният исторически музей Божидар Димитров. Вчера той посети мемориалът на 10-ти родопски полк в казармите зад ДНА. Тоест идеята е там да има мемориален парк, засега е само един паметник. Това бил козът ни в борбата на града да бъде център на честванията. Останалите претенденти-Благоевград и Смолян си нямат паметник.

Инициативата много напомня една класация-за най-добър град за живеене. Патриотично настроените хасковлии се счупиха да гласуват в анкетата и изведоха Хасково до трето място в България. Накрая се оказа че колкото и да си повтаряме, Хасково не е толкова добър за живеене. Не е даже сред 10-те добри. Та и тук-и 10 паметници да имаме, градът няма нищо общо с героичните събития  в нито една война. Изключваме битката при Клокотница преди 800 години.

Това, такъв мастит историк като Божидар Димитров трябва да го знае, но май е прекалено зает да издава книги с холивудски сценарии за българската история.

"Хасково 2 ще сменя името си", спортното заглавие е чак на първа. С такава програма влиза в общинският съвет Митко Ламбов повече известен като треньор на Хасково 2. Двойката му била унизителна. Отборът щял да се казва пак Хасково плюс още нещо, за да се избегне вече създадени съдебни регистрации. Отборът може да е скромен но в него тренират 150 деца, с гордост отчита Ламбов.

"Узунова назначи Керанов за кмет". Той ще е градоначалник до полагане на клетвата от новия кмет.Досега Керанов бе зам-кмет, допреди месец-кандидат кмет.

Трите К му отиват, само янките да не го припознаят като Ку-клукс-кан/ККК/ че ще има въздушни удари. Имаме си и Гинес-ориентир.

" Георги Иванов: Не желая официална подкрепа от никой" водещо на стр.2. В неделя ще сложим допълнителни застъпници в проблемните секции обявява кандидатът за четвърти мандат. По думите му на вчерашната пресконференция, имало е секции където неговите застъпници са имали чисто физически проблеми да се справят с нарушителите.  След като ГЕРБ обявиха че 60% от Хасковлии не щат Георги Иванов/ за него са гласували само 40%/ то Иванов пък отвърна че 80% от хасковлии не щат ГЕРБ/техният кандидат взе малко над 20 %/.

Горките хасковлии, пак ги наказват да избират между две нежелани алтернативи. Така е в последните 5 местни вота. И после що хората бягали от града.

"Спипаха турски цимент обмитен по документи" водещо в "Хасковска Марица". Циментът дошъл на границата от Турция и тръгнал да се разтоварва в български циментовози. В същото време документите му тръгнали за обмитяване към Пловдив. Нещо повече обмитили го, макар тамошните митничари да не са видяли ни цимент ни дявол.  Със случая се е заела прокуратурата.

"Касират вота във Войводово?" по горещата тема от вчера.

"Светила от Александровска болница преглеждат в Хасково."Хасковската МБАЛ подписа договор за взаимопомощ с Александровска болница. За съотношението между двете лечебни заведения говори простичкия факт-в Хасково работят 110 лекари и сестри. 110 са само доцентите и професорите в софийската болница. В Александровска ще поемат тежките хасковски случаи, техни специалисти ще извършват визитации  и прегледи в Хасково. Помощта е методологическа. С други думи спецовете ще дават на нашите лекари съвети при диагностицирането и лечението.

За веднага появилите се съмнения, че това е едно няма нищо, да припомним, че все още лекарят и неговата диагноза са най-важното в медицината. А само глупакът си мисли, че знае всичко и няма нужда от съвет.

"Хванаха бракониери със 71 кг распер" на стр.3. Бракониерите са димитровградчани и ловели с мрежи на яз. Студен Кладенец. Спипани са по сигнал в Димитровград. Рибата ще се дарява в социални домове.

На същата страница: "Нова поръчка за снегопочистването". Заделени са 260 хил лева за почистването тази година. Тези пари са за почистване, опесъчаване и извозване на снега. Позициите са три, което само по себе си предполага, че могат да бъдат изпълнявани от три различни фирми. Първата позиция е за общинската пътна мрежа с дължина 105 км. Тя включва селата. Втората позиция обединява в едно най-големият хасковски квартал Орфей, с центъра, кв. Куба, Ручока, Възраждане Изгрев и Дружба. За нея са заделени 65 хил лева. С една трета по-скъпо е оценена третата позиция-95 хил лв. Те ще са за чистене на Каменни, Хисаря, Бадема, Училищни, Воеводски и кв. Болярово. Изглежда по-малко и като население и като площ, и е по-малко в действителност, само дето е доста по трудно заради инфраструктурата- тесни, стръмни и често разбити улички. Затова почти всяка зима част от тези квартали стават непроходими за дълго време. Обществената поръчка е пусната от общината, чака се кандидатстване. Миналата зима за чистотата се грижеше Грийн Партнърс.

На стр. 4-та темата на броя. "Учениците ядат кроасани и кифли". Това не съответства на изискванията в наредбата за здравословно хранене. Нещо повече, в много от павилионите в училищата се предлагат и захарни изделия. По етажите пък има автомати за сладкиши, чипсове и кубети. Някои училища ги махат, други не. Недоволен родител се оплакал и вестника направил проверка, която констатирала ситуацията.

Наредбата бе измислена през 2009-та година с цел да подобри храненето на учениците и избегне ранното затлъстяване. Вярно е че повечето от изборените в нея неща са боклуци, но държавата да казва какво да ядат децата и кое е здравословно за тях, е абсурдно. Някои хора още си живеят в комунизма, когато Големия брат се грижеше за всичко и ни казваше кое е редно и кое не е.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини