В БСП разрешават споровете с бой. Преглед на регионалния печат

"Червени: Станчев тури БСП на дръвника" водещо заглавие в "Новинар юг". Лидери на две низови структури на социалистите в хасковска община, обвиняват Иван Станчев в провал на местните избори и го призовават да си подаде оставката. Според тях, 1/3 от шефовете на партийните организации са омахани от Станчев само защото не са съгласни с него. Разногласията в БСП стигат до там, че социалистите се бият по между си. За пример се дава случай в който социалист нападнал с юмруци социалистка, която потърсила спасение в полицията. Сега социалистът имал забрана да приближава социалистката. Разкритията от червената кухня идват от секретарят на ОПО "Авангард" Стефан Вангелов и Митко Димитров шеф на партийната структура в село Манастир. 

Явно, новата мода при левите, са левите крошета.

"Резнаха колетите при БДЖ"-чело. От два месеца магазията към димитровградската ЖП гара не работи. Така най-евтината куриерска услуга, изпращането на колетни пратки по влака, отива в историята. ЖП гарата имала партньорство с куриерска фирма, която естествено предлагала доста по-солени цени за услугата.

"Иванов с двама замкметове поне до 2012-а" Нели Станева остава замкмет по строителството и устройство на територията, а новото име е Златимир Желев, който ще отговаря за за транспорта, търговията и за ОП "Общинско Лесничейство". Желев се закле като съветник от ДСБ. Сега на негово място в местния парламент влиза Живка Банева, съпруга на Росен Банев-член на управителния съвет на ФК "Хасково". През декември ще се гласува нова структура на общинската администрация.

"Трима в ареста за голяма контрабанда на цигари" 204 мастербокса цигари/101 000 кутии/ бяха заловени от ГДБОП в автоборса в Хасково. Те са прекарани през граничен пункт "Капитан Петко войвода". В ареста за 72 часа остават двама хасковлии и софиянец. Това са Мартин Петров и Лозко Делчев и софиянецът Георги Симеонов. Срещу тях са повдигнати обвинения в стокова контрабанда.

"Пловдивски хирург идва за момче от мелето на Е-80" Доцент доктор Веселин Ставрев, който бе уговорен от новото ръководство на хасковската МБАЛ да оперира в Хасково, ще встъпи в задълженията си утре, когато ще оперира в хасковската ортопедия бедрената кост на пострадало момче от кървавото меле на Е-80. В понеделник, на километър от Хасково 4-ма души загинаха в катастрофа, а още 4 деца бяха ранени. Две от тях са с опасност за живота в Пловдив, тежко е състоянието и на детето което ще бъде оперирано в Хасково. Само последното от децата, 14 годишно момче се е разминало по- леко в инцидента-има счупена тазова кост.

"Сделката за църковната градина на съд" съобщава във водещо заглавие "Хасковска Марица". Архийерейският наместник отец Антоний Енев иска Темида да се произнесе за правото на собственост и владеене на скандално отнетия и препродаден имот срещу Икономиката. Припомняме че той бе едностранно актуван като общинска собственост и препродаден няколко пъти за да стигне до последния си собственик-"ЛИДЛ недвижимости Бъгария" ЕООД. При това явно е нямало никакво занчение, че църквата има нотариален акт още от 1958-ма година, от който е видно, че придобива право на собственост по давностно владеене от ...1929-та година. Тогава имотът за пръв път е деклариран като църковен.

Излиза че дори и комунистите, които не бяха известни с любовта към религията, са уважили правата на църквата, а модерните демократи са ги погазили. За илюстрация на абсурдният "Параграф 22" служи и куриозът, че месеци след като имотът бил препродаден от общината без знанието на църквата, Общинско предприятие Екопрогрес и плаща наем! За няколко години имотът е бил отдаден под наем на Екопрогрес и там се е помещавал градският разсадник. Тези отношения приключват когато първият нов собственик Арес 2002 принуждава църквата да си обере крушите от църковната градинка, през пролетта на 2007-ма година.

"Антимафиоти разбиха депо за контрабандни цигари в автоборса"-над главата. Първоначално са задържани 7 лица-от Хасково, Димитровград, Свиленград, София и Триград. После в ареста остават само 3.

"Катя Чалъкова-депутат от днес" В Димитровград, всеки който стане председател на Обс, после става депутат. такъв бе случаят с Иво Димов, такъв е и сега случая с Катя |Чалъкова. Тя заменя именно Димов, който става кмет на Димитровград. Досегашният кмет на Димитровград, Стефан Димитров пък става шеф на Обс. Нататък се сещате.

"Габровска фирма ще снабдява с нафта общината"-водещо на страница 2-ра. Габровската "АДЦ Влахов, Кънев и Сие" вади най-добрата оферта в търга за доставка на гориво за община Хасково. Офертата им е на стойност 873 хил лева без ДДС и е най-ниска от 4-те фирми предложили цени. А именно цената е водещият критерий в обществената поръчка. Тя е за 10 месеца. Любопитното е че в търга не участваше хасковска фирма. Имаше една димитровградска, но тя бе отстранена по неизвестни причини.

Ползите от 10 лв данък върху земята ще научите на страница 4-та. Не е чудно, че ви го обяснява фирма за кредитни консултации. Май само те и Дянков виждат ползи в налагането на нови данъци.

Това бе по-интересното от днешната преса

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини