И Видин ни мина по заплати. Изборите разделиха братя. Преглед на регионалния печат

"Урната раздели братя в Динево" водещо в "Новинар юг". Куриозите в изборното законодателство дадоха различни права на братя от хасковското село Динево. На един било разрешено да гласува, на друг не. Демир Рамаданов и Сергей Русев се върнали заедно от сезонна работа в остров Крит. Единият гласувал, на другият било забранено. Въпреки различните фамилии двамата са братя, просто единият е върнал мюсюлманското си име. Още една братска двойка от същото село има същата участ.  Единият от синовете на Христина Стоянова гласувал, другият го допуснали само до вота за президент. Христина Стоянова е същата женица, която стана известна като приемна майка на дете от хасковският дом Надежда. Тя може и да не дели децата си, но законът го прави.

"Модерни кабинети-да ти е драго да си ученик"-чело. В Димитровград направиха кабинети за чудо и приказ, чак да ти се иска да се върнеш в училище. Това коментираха част от официалните гости на откриването на супермодерни кабинети и лаборатория по химия, физика и биология в местната езикова гимназия "Иван Богоров". Средствата за тях са отпуснати от фондация "Америка за България" по проект на неуморимия директор Краси Кръстев. Кабинетите ще бъдат използвани от всички деца в димитровградска община.

"Арестуваха тартор на цигарен канал". По разбитият от полицията контрабанден канал за цигари отпреди година, е арестуван един от тарторите-Филип Митрушев от Пловдив. В мегааферата бяха конфискувани 2000 мастербокса цигари, а в ареста попадна небезизвестния Йоанис Стратакус, по известен с прякора Асоса. Сега обаче той е на свобода срещу парична гаранция от 50 000 лв.

"Младежи катастрофират, крият от полицията" 5-ма младежи и една девойка са катастрофирали с два Фолксвагена близо до стамболовското село Зимовина вчера сутринта. 6-мата получили леки рани и травми и били прегледани в хасковската спешна помощ. Само че никой не се оплакал за катастрофа. Такава наистина е имало, след като от полицията открили поочуканите возила. Работата по изясняването на инцидента продължава.

"НСИ: Заплатите в Хасково-най-ниски в страната", водещо в "Хасковска Марица". Темата е развита на страница 4-та. По доходи вече ни мина дори и Видин, който е от култовият български регион "СеверозападнаЛА България". Дори и там взимат средно по 465 лв, а в Хасково-456. За страната средният доход е 693 лв. В близката до Видин, Враца пък се разписват срещу 736 лв. В Близкия до Хасково Стара Загора-срещу 763 лв. В София са шампиони с 929 лв.

Само преди година, хасковлии се тресяха от местен патриотизъм в он-лайн анкетата "Най-добър град за живеене". Бая народ гласува, доста си повярваха че живеем в такъв град, а всички горе посочени населени места бяха далеч зад нас. Истината обаче е различна, а хората които живеят в своя реалност обикновено свършват в лудницата.

"Закриха напоителни системи". Хасковските напоителни системи така и не можаха да преживеят ерата Азис Шакир. Под управлението на Адашът на Шакира се натрупаха солидни дългове, които години по-късно  "удавиха" напоителни системи. Според "Хасковска Марица" наследникът на Шакир Петър Кемалов успя да стабилизира нещата и да погасява текущите задължения, но дълговете останали. В резултат, Хасково е придаден към Стара Загора, а две трети от работещите в Напоителни системи останаха на улицата. И то при условие, че местното дружество е едно от "най-имотните" в страната. В активите му са 100 помпени станции, 500 км открити канали, 500 км тръбна мрежа и 28 язовира включително и Тракиец.

"Счетоводители в потрес, натискат ги за шпиони на ДАНС"-чело. Счетоводителите не искали да изпълняват законодателна поправка, според която трябва да уведомяват ДАНС за нередности в отчетността на клиентите си, с цел предотвратяване на пране на пари. Това било абсурд съпоставим с нарушаване на адвокатската тайна. Счетоводителите са готови да си плащат глобите, но не и да донасят за клиентите си.

"Червените в Любимец се изнизаха, инспектор от ДАИ стана замкмет". Седмица след вота, двамата зам кметове и водещи административни кадри в общината са подали молби за напускане. Всички те са от местната структура на БСП. Новият кмет Анастас Анастасов, бивш шеф на ДАИ Хасково, е привикал свои кадри да спасяват положението. Замкмет става Христо Иванов Желев, досегашен старши инспектор в ДАИ Хасково.

В Минерални бани пък са получили главоболие заради дългове. Досега там се знаело че дълговете на общината са 150 хил лева. Сег,а според новия кмет Мюмюн Искендер, откритите задължения вече са надхвърли 700 хил лв и продължават да растат.

"Обвиняемите за трагедията в Симеоновград влизат в съда" водещо на крими страницата. Най-накрая тръгва делото за Черния Великден. На тазгодишният най-светъл хирстиянски празник, пиян помете и уби 6 деца в Симеоновград. Обвиняем е 23 годишният шофьор Данаил Георгиев и аверът му Живко Желев, който също пиян, му предоставил колата. До месец ще е първото заседание.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Do
    do por4o
    0 -1
    12:55, 10 ное 2011
    ei mom4e ne gledai v 4ujdata pani4ka kolko ima ...che dokato se oglejdash v na drugite pani4kite nqkoi da ne izqde tvoqta ...

Случаен виц

Последни новини