Митрополит Николай упрекна медиите, че рушат авторитета на Църквата

„С голяма радост журналисти и медии съобщават, че са успели да дискредитират авторитета на църквата. Знаете, как безбожници се опитват да осквернят светостта на баташките мъченици, като ни забранят да служим в храма, където са отишли да спасят душите си”.

Това каза в проповедта си след службата в петък, пловдивският митрополит Николай .

Дядо Николай призова миряните в Смолян да се молят, защото църквата е преживяла своите изпитания и е надживяла своите мъчители и гонители.

Много са враговете на църквата, допълни митрополитът и отново, посочи медиите, които били доволни да съобщават на обществото, че църквата е понижила своя обществен рейтинг.

„Скандали в църквата е имало и  когато не е имало медии. Какво значи „рейтинг на обществено доверие”?, попита митрополитът и припомни доверието, с което Исус е бил посрещнат в Йерусалим, а после бил разпнат.

Дядо Николай за трети път спомена четвъртата власт , питайки какво e успела да направи и защо се „радват, че са отделили чедата от майката”.

В проповедта си пловдивският владика  добави още, че с това се задоволяват нечии външни чужди политически интереси - България да стане светска държава, а децата й да се възпитават в безбожнически дух на атеизъм.

„Но със сигурност те ще постигнат –нещо страшно, за което Църквата ще се възпротиви”, каза в заключение той

 и благославяйки Смолян и Родопите, призова да се опази Божията правда и да не се губи надежда

„Иконата ще отпътува във вторник за пловдивската митрополия, но Богородица ще остане в сърцата на всички и ще ги пази и закриля”, каза още Владиката.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини