Картофи с наденица на фурна

Картофи с наденица на фурна

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Картофите се измиват хубаво и НЕ се обелват, остават се да киснат във дълбок съд със вода. Морковът се измива, обелва и се реже на купчета.

Една скилидка чесън се обелва и леко се смачква, но не се реже. Чушката се реже веднъж от дръжката до острото и се оставя.

В тиган се сипва олиото и се добавят моркова, чесъна, чушката и един бульон и се Пържи на умерен огън (съдържанието във тигана не трябва да се опържи тъй като, когато се сложи във казана ще прегори).

През това време нарязваме наденицата на не по-големи парчета от малкия ви пръст. Наденицата се прибавя във тигана и се запържва за кратко време, от горе се поръсва с лимоновата кора (а по желание може да изстискате 1 с.л. от сока).

Необелените картофи се режат на купчета не по-малки от 5-6 см. Слагат се във тепсия и се заливат със водата объркана със вегетата. Залива се със запръжката, прибавя се розмаринът и се поръсва със черен пипер.

Доматите се запържват с щипка сол и маслото. Заливат се картофите по-малко навсякъде. Пече се на 200 - 250 градуса до готовност.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Източник: gotvach.bg

Последни новини