Новини 07 12 2022

  • 00:00, 07 дек 2022 г.
  • 3284
  • 0
  • 1
Акция "Бяло" и в хасковския квартал "Република"
Коли на жандармерията завардиха ромския квартал "Република" в Хасково. Полицаите проверяваха автомобили и домове. Акция "Бяло" е по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев и е срещу разпространението на наркотици. Тя се провежда на територията на цялата страна.




58-годишният Георги Георгиев, който има 16 присъди в досието си, остава в ареста. Това реши днес Районен съд - Димитровград. Преди няколко дни Георгиев бе уличен от полицията, че на автомагистрала “Марица“, в землището на с. Крепост, срещу заплащане, е превозвал към София петима нелегални мигранти. Крайната цел на афганистанците била Сърбия. Задържаният вече е бил съден за каналджийство.




63-годишният турски полковник Мустафа Гьокташ остава в следствения арест на Хасково
63-годишният турски полковник Мустафа Гьокташ остава в следствения арест на Хасково. След протест на прокуратурата Пловдивският апелативен съд отмени определението на Хасковския окръжен съд, с което мярката на Гьокташ беше изменена от „задържане под стража“ в „домашен арест“.




От КНСБ - Кърджали излязоха на протест, настояват за по-високи доходи
Представители на регионалната структура на КНСБ - Кърджали излязоха на протест в родопския град. Той е продължение на националното недоволство на синдикалната организация, а основните искания са за повишаване доходите на работещите.



От 1 януари пак с нова, по-висока цена на водата в Смолян
На открито заседание КЕВР утвърди нови цени на водата за 2023 година. За Смолян поскъпването е най-голямо - 23 процента. Така жителите на областта ще плащат по 4.59 лв за кубик от 1 януари.



Искат изкуствени неравности да ограничат скоростта на ул. "Васил Райдовски" в Смолян
Подписка с искане за изграждане на изкуствени неравности на ул. "Васил Райдовски" започнаха жители на смолянския квартал "Устово". Петицията, която е отправена до общината, областния управител, пътните служби и МВР, може да бъде подкрепена и в интернет.




Пенсионерите получават коледна добавка от 70 лв.
70 лв. коледна добавка ще получат всички пенсионери без значение от размера на пенсията им. Изплащането на парите започна от днес във всички пощенски клонове. Доволни ли са възрастните хора? Вижте!



270 души с увреждания от Хасково ще получат хранителни пакети
270 души с увреждания ще получат хранителни пакети с помощта на дарители. Инициативата е традиционна и е на Клуба на инвалидите в Хасково. Раздаването на продуктите стартира днес и ще продължи до Коледа.



Благотворителен базар набира средства за Центъра за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания
Благотворителен базар набира средства в помощ на Центъра за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания. Коледни сувенири, пана и картини могат да бъдат закупени в една от къщичките в центъра на Хасково. Социалната институция има нужда от пари за закупуване на уреди за рехабилитация.




Хор "Орфей" се върна от фестивала в Малта
Детски хор „Орфей” се върна от Коледния фестивал в Малта. Той се проведе от 2-и до 4-и декември. Възпитаниците на хасковската школа участваха в общо 5 концерта, а сценичните им изяви бяха в 4 града.



Коледна работилница в село Конуш
Коледна работилница отвори врати в читалище „Пробуда - 1925“ в село Конуш. В инициативата се включиха деца от местното училище.




Три елхи и 8-метрова фигура на ангел осветиха Кърджали в навечерието на Коледа и Нова година
Три елхи и 8-метрова фигура на ангел осветиха Кърджали в навечерието на Коледните и Новогодишни празници. Тържествено в града бе посрещнат и Дядо Коледа. От срещата с белобрадия старец най-развълнувани бяха децата.




Димитър Алексиев е голмайстор на "Саяна Хасково" за есенния полусезон
Димитър Алексиев попадна в десетката на голмайсторската листа за есенния полусезон в Трета Югоизточна лига. Хасковлията е на седма позиция.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 3 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 4 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 5 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 6 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 1 седмица
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини