Новини 15 12 2022

  • 00:00, 15 дек 2022 г.
  • 3077
  • 0
  • 1
Изграждат ново кръгово кръстовище в Хасково
Да бъде изградено ново кръгово кръстовище до Бирената фабрика в Хасково. Това предлага в докладна записка кметът Станислав Дечев. Тя ще бъде разгледана от Общинския съвет утре, когато е последната за тази година сесия на местния парламент.



Затвориха пътя за Мугла, докато се ремонтира опасен мост
Пътят до смолянското село Мугла е затворен за движение на всички видове автомобили в участъка след затворническото общежитие. Това стана със заповед на кмета Николай Мелемов. Причината е образували се свлачища и опасен мост. За хората от селото има алтернативен маршрут - новоизграден горски път.



Ремонтират улици и булеварди в община Минерални бани
Ремонтират централни улици и булеварди в три села в община Минерални бани. Обновяването е за 600 000 евро. Ремонтът е финансиран от ДФ "Земеделие".



Забраниха за консумация водата в Сърница заради завишени норми на "естествен уран"
На водоноски от днес са и жителите на минералбанското село Сърница. Причина за това е завишената норма на уран в питейната вода.



Пожарникари проведоха демонстрация за ликвидиране на радиоактавен източник
Пожарникари и специализирани сили проведоха учение за ликвидиране на опасни радиоактивни вещества в Кърджали. Такива демонстрации са от огромно значение, защото през годините са регистрирани няколко подобни случая.



За месец от РИОСВ – Хасково извършиха 112 проверки и съставиха 4 акта
6 общини в област Хасково са били глобени за сформиране на нерегламентирани сметища през месец ноември. Това съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите. За периода екоиснпекторите са извършили 112 проверки и са съставили 4 акта.



Тракийците в Кърджали почетоха 140-тата годишнина от рождението на Димитър Маджаров
Тракийските дружества в Кърджали почетоха 140-тата годишнина от рождението на славния тракийски войвода Димитър Маджаров. Те поднесоха венци пред паметника му в центъра на града.



Ученици от ПГТТ-Смолян с благотворителна акция за семейства в нужда
Благотворителна акция за закупуване на хранителни продукти за семейства в нужда организираха учениците от Професионалната гимназия по техника и технологии в Смолян. В общо три магазина в града младежите приканваха смолянчани да ги подкрепят и да напълнят количките им.



Започва Националният фестивал на коледната и новогодишна песен в Хасково
Уникалният за България фестивал на коледната и новогодишна песен ще бъде официално открит утре. 12 хора ще вземат участие в 3-дневната програма. В надпреварата за най-добра коледна песен са се включили близо 15 произведения, които са дело на известни български композитори.



8-метрова сурвачка украси сградата на Младежкия център в Хасково
Издигнаха традиционната 8-метрова сурвачка на сградата на Младежкия център в Хасково. Украсата е изработена за три дни от възпитаниците на школата по етнография.



Деца зарадваха възрастните хора от Старческия дом в Хасково
С топли подаръци и специална програма малчуганите от Детска градина „Вихрогонче“ зарадваха потребителите на Дома за стари хора в Хасково. Над 120 души живеят в социалното заведение в парк "Кенана", след като капацитетът му беше намален.



Хасковското дружество на художниците подреди традиционната си коледна изложба
14 художника представят произведенията си в Традиционната коледна изложба на хасковското дружество. Картините, които са най-вече живопис и иконопис, са подредени в Галерия „Форум“. Те ще се останат там до средата на януари 2023 г.



Художничката Таня Атанасова представи първата си самостоятелна изложба в Хасково
Хасковската художничка Таня Атанасова представи първата си самостоятелна изложба. Тя е със заглавие „Различна“. Картините са подредени във фоайето на РИМ в Хасково.



"Бригада" спечели детски футболен турнир в Хасково
“Бригада” спечели детския футболен турнир, организиран от ОФК “Хасково”. На финала димитровградчани победиха домакините


Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 2 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 3 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 4 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 5 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 6 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини