Новини 16 12 2022

  • 00:00, 16 дек 2022 г.
  • 3431
  • 0
  • 1
Няма увеличение на такса смет в Община Хасково за 2023 г.
Такса смет за 2023-та година в община Хасково остава непроменена. Това реши на последното си заседание Общинския съвет. Предстои местната администрация да възстанови на гражданите надвзетите средства от незаконното увеличение на налога през предходните 2 години. За това са отпуснати близо 3 млн. и 400 хил.лв.



Два социални центъра минават на издръжка на Община Хасково до приемането на държавен бюджет
Два социални центъра в община Хасково ще преминат на издръжка от местната хазна. Това решиха днес общинските съветници. Мярката ще е в сила до приемането на държавния бюджет. Точката предизвика сблъсък между кмета Станислав Дечев и общинския съветник Камен Тодоров.



Край на влизането в ул."Кокиче" откъм паркинга на Регионалната библиотека в Смолян
Още един участък от улица в новия център на Смолян става еднопосочен. От този следобед се забранява влизането в ул. „Кокиче“ откъм паркинга на Регионална библиотека. Движението в този участък трябва да се осъществява само в посока запад - изток.



Членовете на Сдружение "Съюз диабетици" в Хасково получиха хранителни пакети
От сдружение „Съюз диабетици“ раздадоха хранителни пакети на своите членове. Помощта преди празниците е осигурена от Българска асоциация "Диабет".



Отбелязваме 178 години от рождението на Капитан Петко Войвода
Хасково почете днес 178 години от рождението на Капитан Петко Войвода. Ученици от две училища в града засадиха вечно зелено дърво близо до паметника на българския революционер.



Три млади жени в Кърджали, подкрепени от местни производители, организират благотворителен базар за Габи
В продължение на три дни, една от къщичките на Коледния базар в Кърджали ще предлага разнообразни хранителни продукти, напитки и сувенири изцяло в подкрепа на 13-годишната Габи, която се нуждае от средства за лечение. Инициативата е на три млади жени. Те са подкрепени от местни производители.



Коледен базар на ученици превзе главната улица в стария център на Смолян
Коледен базар подредиха учениците от Средно училище "Св.Св. Кирил и Методий" в стария център на Смолян. Традиционната им акция е в помощ на единствения първокласник от пострадалото от наводнение карловско село Богдан.



Открит урок и подаръци за младите еколози на ОУ "Шандор Петьофи"
Открит урок по екология бе проведен днес в ОУ „Шандор Петьофи“. Лектор бе представител на голяма компания за разделно събиране на отпадъци.



Образователни концерти въвеждат хасковски ученици във вълшебния свят на музиката
Народният оркестър към Община Хасково проведе образователен концерт в Средно училище „Св. Паисий Хилендарски“. Пред ученици от 5-ти и 8-ми клас представени на живо бяха музикалните инструменти: кавал, гайда, тарамбука и тъпан .



БК "Хасково" с благотворителна акция по време на мача срещу "БК 3.6.9."
„Хасково“ посреща „Баскетболен клуб 3.6.9.“ в мач от последния за годината кръг от „А“ група. По време на двубоя в зала „Дружба“ ще има благотворителна акция. Ще се събират средства за лечението на 5-годишния Дани.




Даниел Йорданов оглави спортната комисия в Общинския съвет на Хасково. Това стана, след като днес местния парламент одобри предложението. Преди това постът бе овакантен след оставката на Красен Ангелов.




ФК "Димитровград" стартира подготовка на 9 януари
„Димитровград“ стартира зимна подготовка на 9 януари. Това съобщиха за еТВ от клубното ръководство. На този етап са предвидени 5 контроли.




Боксьори от три области участваха в състезание в обновената зала в Кърджали
50 състезатели от три области взеха участие в регионално първенство по бокс за ученици, юноши и младежи в Кърджали. Шампионатът стартира днес в залата на „Арда бокс“.


Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 3 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 4 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 5 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 6 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 1 седмица
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини