Новини 19 12 2022

  • 00:00, 19 дек 2022 г.
  • 3507
  • 0
  • 1
Жителите на село Клокотница се оплакаха от липса на осветление
От липса на осветление се оплакват жителите на хасковското село Клокотница. Хората се жалват, че от два месеца вечерно време улиците им са тъмни. От община Хасково съобщиха, че знаят за проблема и увериха, че той ще бъде решен до края на седмицата.



Глобиха 14 търговци на пазара в Димитровград
20 нарушения на пазара в Димитровград са установили данъчни служители от звеното за фискален контрол в НАП. Те са изпозлвали способа „таен клиент“. Масовите проверки на най-големия открит пазар на Балканите продължават.



МВР: 18-годишен младеж наранил полицай при арест. Той твърди, че е жертва на полицейски произвол
18-годишен младеж буйствал и наранил полицай при арест на бензиностанция в Хасково. Това съобщават от пресцентъра на ОД МВР. До случая се стигнало след рутинна проверка от Пътна полиция. Ерджан Раиф отрича да е бутнал служител на реда, но твърди, че е станал жертва на полицейски произвол.



За пореден път кола се вряза в светофара до театъра в Хасково
Втора катастрофа до театъра в Хасково. Лек автомобил отново се удари в светофара на булевард „България“. Колата е разбила същата секция, която беше потрошена преди две седмици.



Задържаха 40-годишен мъж за каналджийство
40-годишен мъж е обвинен в нелегално превозване на мигранти. Това съобщават от Районна прокуратура -Хасково. Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа.



Още 10 дни можем искаме данъчните облекчения за деца чрез работодател
До края на декември родителите могат да ползват данъчни облекчения за деца чрез работодател. Това напомнят от офиса на НАП в Хасково. За целта те трябва да подадат съответната данъчна декларация на работното си място. Удържаният данък трябва да им бъде възстановен до края на януари 2023 г.



Няма да санкционират в част от Синята зона заради лошата пътна настилка
Заради лоша пътна настилка, в част от Синята зона на Кърджали, няма да се налагат санкции. Решението е в сила, докато компрометираните участъци не бъдат ремонтирани.



Горските в Смолян стартираха продажбата на елхи в саксия, интересът все още е слаб
От днес пред Горското стопанство в Смолян се предлагат елхи в саксии. Продажбата им ще продължи до края на седмицата. Дръвчетата ще се доставят всеки ден, в зависимост от интереса.




Седмица на коледните празници започва в математическата гимназия в Хасково
Коледен благотворителен базар организираха днес ученици от Природо-математическата гимназия в Хасково. Средствата от него ще бъдат дарени на самотно живеещи възрастни хора, семействата на Дани и Лозко.



6 600 лв. събра благотворителния базар на Съдебната палата - Хасково
6 600 лв. събра благотворителният тридневен базар, който се проведе в сградата на Съдебната палата в Хасково. Средствата ще бъдат разделени поравно между Дани и Гого. И двете деца страдат от тежки заболявания и имат нужда от лечение в чужбина.




Обновиха три кабинета в ПГЕЕ „Капитан Петко войвода“ в Кърджали
Три кабинета в Професионалната гиманзия по електротехника и електроника са напълно обновени и модернизирани. Инициативата е на едно от големите предприятия в Кърджали. Целта е да бъде подпомогнато дуалното обучение в училището.



Хайгашод Агасян спечели голямата награда на Фестивала за коледна и новогодишна песен
Композиторът Хайгашод Агасян спечели отличието от конкурса, който се проведе в рамките на Фестивала на коледната и новогодишна песен в Хасково. 3-дневният фест е единствения по рода си хоров форум, посветен на празничната музика. Тази година в него се включиха състави от 7 български града.




14-метрова коледна трапеза подредиха в Димитровград
14-метрова коледна трапеза беше подредена пред сградата на Община Димитровград. 32 читалища представиха традиционни ястия за предстоящите празници. Имаше и специален битов кът, в който се продаваха сурвачки. Инициативата е с благотворителна цел.




2-годишната Ния Младенова е най-малкият читател на годината в Регионалната библиотека в Смолян
Награди за читател на годината връчи на специално тържество Регионалната библиотека в Смолян. Сред отличените е и екипът на еТВ. Директорът Светлана Хаджиева връчи грамота за ползотворно медийно партньорство.



Баскетболният "Хасково" с благотворителна инициатива в последния си мач за годината
Хасковлии за пореден път показаха подкрепата си за 5-годишния Дани. По време на двубоя между отборите на „Хасково“ и на „Баскетболен клуб 3.6.9.“ бяха събрани средства за лечението на момчето. Домакините, които победиха по категоричен начин, бяха подготвили и изненади за публиката.



4 медала за хасковските джудисти на турнир в град Измит
Владимир Тодоров спечели златен медал на международен турнир по джудо в Турция. Съотборниците му стигнаха до още 3 отличия.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 3 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 4 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 5 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 6 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 1 седмица
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини