Новини 20 12 2022

  • 00:00, 20 дек 2022 г.
  • 3236
  • 0
  • 2
Близо 1 милион товарни камиона са преминали през ГП "Капитан Андреево" тази година
Новите трасета за хладилни и тежкотоварни камиони, които се изграждат на Капитан Андреево, ще бъдат готови в края на януари 2023 г. Това заяви директорът на агенция Митници Павел Геренски. Той и министъра на финансите Росица Велкова инспектираха строежа на граничния пункт. Геренски отчете рекорден брой камиони, преминали през пункта, през 2022 година. Те са близо един милион.



Липсват жизнено важни лекарства от аптечната мрежа в страната и в Хасково
Поне 7 медикамента липсват от аптечната мрежа в цялата страна. Това са препарати за лечение на респираторни заболявания и диабет, и медикаменти за разреждане на кръвта. Лекарствата трудно се намират и по аптеките в Област Хасково, съобщи председателят на Регионалната фармацевтична колегия - Красимир Гечев.



Над 53 кг. марихуана откриха в Любимец
Над 53 килограма марихуана откриха полицаите от Любимец в местността „Синия гьол“. Дрогата е била намерена в бивша помпена станция. При специализираната операция полицаите установили 10 полиетиленови торби и пакет с канабис. За случая е уведомен дежурен прокурор. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.




Челен сблъсък между две коли на разклона за село Гарваново
Двама души пострадаха при катастрофа на пътя между Хасково и Минерални бани. Инцидентът стана днес следобед.



Две социални услуги в Хасково продължават работата си след държавно финансиране
Двете социални услуги в Хасково, реализирани по проект „Подай ръка на нашите деца“, ще продължат дейността си и след края на програмния период. Това са Дневния център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства и Преходното жилище за грижа на деца от 15 до 18 години. Те ще бъдат финансирани от държавата след 1 януари 2023-та година.



Новите социални жилища в Кърджали ще посрещнат първите си обитатели през януари
Официално откриха новите социални жилища в Кърджали. Очакванията са до края на месец януари следващата година да бъдат настанени първите обитатели.




Мъж от Смолян живее при нечовешки условия
Мъж от Смолян живее при нечовешки условия. Той е настанен във фургон, който му е предоставен от общината. Здравко Спасов потърси помощ от екипа ни в Смолян.



Рекорден брой участници се включиха в благотворителния базар на Областна администрация Хасково
Рекорден брой детски градини, училища и социални центрове се включиха в традиционния благотворителен базар на Областна администрация Хасково. Тази година средствата от всички продадени артикули ще бъдат дарени за лечението на малкия Дани.



Представиха новия календар на Община Хасково
Картини на известни художници, творили в Хасково преди години, красят страниците на новия календар на общината за 2023 г. Той бе представен в художествена галерия "Атанас Шаренков".




На Игнажден посрещнаха "полазник" в кметството в с. Узунджово
На Игнажден самодейци от читалище „Цвят“ в хасковското село Узунджово пресъздадоха обичая "полазване" . Според народните вярвания, какъвто човек влезе първи в дома на днешния ден, такава ще е годината за стопаните.



27 художници подредиха обща изложба в залата на КДК-Смолян
Обща изложба на художниците от смолянското дружество беше открита в зала "Петър Стайков" на Клуба на дейците на културата. Пред присъстващите председателят на клуба Светлозар Казанджиев направи кратка равносметка за изтичащата година.



Кулинарна изложба показва вкусни ястия и хлябове, приготвени по тракийски рецепти
Различни видове ястия, хлябове и десерти представиха днес хасковските тракийци. Кулинарната изложба бе в местното дружество „Георги Сапунаров“.



Млади художници от Хасково на челни места в национален конкурс
Възпитаниците на Арт школа „Колорит„ бяха отличени в Национален конкурс. Младите таланти спечелиха две първи, едно второ и две поощрителни награди от надпреварата за народно приложно изкуство „От Коледа до Васильовден“ в София.



Ергюнал Сабри и Алейна Мехмед са №1 в Кърджали за 2022г. в двете възрастови групи
Боксът в Кърджали триумфира на тазгодишната церемония по награждаване на „Спортист на годината 2022“. Ергюнал Сабри и Алейна Мехмед заеха първите места в двете възрастови групи.



"Родопа" излиза срещу "Асеновец" в първата си контрола
“Родопа“ уреди три контроли. Първата проверка е в края на месец януари.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 3 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 4 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 5 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 6 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 1 седмица
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини