Новини 21 12 2022

  • 00:00, 22 дек 2022 г.
  • 3425
  • 1
  • 1
Повишена заболеваемост от вирусни инфекции в Хасково
Детското отделение на хасковската болница е пълно. Свободни легла почти няма. 90% от пациентите са с усложнения след прекарано респираторно заболяване. Повишената заболеваемост се дължи на грипен вирус, който върлува в момента.





По-евтини винетки от 1 януари 2023-та година
Винетките поевтиняват с 10% от 1 януари 2023-та година. Това обявиха от Агенция“Пътна инфраструктура“. Как реагираха хасковлии на промяната в цените, вижте в репортажа.



В Общинския съвет в Димитровград се скараха за пари
За 12-та поредна година такса битови отпадъци в Димитровград остава непроменена. Това реши днес Общинският съвет. Местният парламент прие и предложението от таксата да бъдат освободени училища, читалища, лечебни заведения и храмове.




Отпускат проследяващи устройства за хора със специални потребности в Димитровград
На сесията днес общинските съветници на Димитровград решиха деца и младежи, които имат специални потребности и хора с деменция да получат проследяващи устройства. Техниката ще бъде предоставена безвъзмездно.



Регионалният музей получи помощ от държавата за сметките си за ток
Целева помощ от Министерството на културата получи Регионалният исторически музей в Смолян. Средствата, в размер на малко над 7500 лева, ще се използват за покриване на сметките за електроенергия в началото на следващата година.



Пожарникари в Крумовград спасиха елен, паднал в отводнителен канал
Пожарникари в Крумовград спасиха елен лопатар, паднал в отводнителен канал. Оказва се, че животното е от наскоро разселено стадо в района. Според горски служители то е било подплашено от хищници.



С около 20% повече ще струва семейната заря за празниците
С около 20% повече ще струва семейната заря за празниците тази година. Това съобщиха търговци на пиротехника в Хасково. Въпреки известното поскъпване интерес от страна на клиентите има. Повечето хора отделят около 50 лв., за да направят честванията по-шумни и цветни.



Деца раздават хранителни продукти на възрастни хора в Смолян
Благотворителна акция проведоха децата и техните родители от Основно училище "Стою Шишков" в Смолян. Те събраха хранителни продукти за възрастните хора, настанени в дома в село Фатово.



Омесиха обредни хлябове в СУ "Васил Левски" в Хасково
Ученици, родители и учители се включиха в масовото месене на обредни хлябове в Средно училище „Васил Левски“ в Хасково. Инициативата е традиционна и има за цел да запази българските традиции, свързани с Рождество Христово.



Изложба представя ръчно изработени кукли с различни народни носии
Изложба на ръчно направени кукли, облечени в народни носии, бе представена в Регионалния исторически музей в Кърджали . Целта е хората да видят разнообразието на етнографските области по един различен начин.



С поетичен концерт в читалище "Аспарух Лешников" отпразнуваха декемврийските празници
Едно от най-младите читалища в Хасково „Аспарух Лешников“ отбеляза коледните празници. Членовете на културната институция се събраха за поетичен концерт.



Записват за участие в ритуала по спасяване на Богоявленския кръст в Димитровград
В Димитровград започна записването за участие в традиционния за Йордановден ритуал по спасяване на кръста. Всеки желаещ може да даде заявка в църквата „Свети Димитър“, както и на място край река Марица.



Предоставиха спортни обекти за безвъзмездно ползване на пет клуба в Димитровград
Пет спортни клуба в Димитровград получиха безвъзмездно терени и зали, в които състезателите ще могат да тренират и да провеждат официални срещи. Обектите са общинска собственост.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 3 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 4 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 5 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 6 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 1 седмица
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини