Новини 23 12 2022

  • 00:00, 23 дек 2022 г.
  • 3940
  • 0
  • 1
Община Хасково реализира проекти за над 20 милиона лева
Въпреки трудната във финансово отношение година община Хасково реализира проекти за милиони. Това заяви на пресконференция кметът Станислав Дечев. Той направи равносметка на свършеното от него и администрацията му през 2022 г.




В празничните дни Синята зона на Хасково няма да работи. Това съобщават от пресцентъра на местната администрация. Паркирането в нея ще е безплатно от 24 до 28-и декември включително, както и от 31 декември до 2 януари. Тролейбусите и електробусите ще се движат с празнично разписание.




Засилен полицейски контрол заради предстоящите празници
Засилено полицейско присъствие ще има по време на Коледните и Новогодишни празници. Това съобщиха от пресцентъра на ОД МВР – Хасково. Полицаите ще следят за реда по време на масови събирания, ще се проверяват продажбите на пиротехнически средства и ще има строг контрол върху шофьорите.



Готова ли е област Кърджали за снегопочистването в зимния сезон?
Част от договорите с фирмите за почистване в област Кърджали се бавят. Става въпрос за общините Крумовград и Черноочене. Доколко областта е готова да посрещне зимата, вижте в репортажа.



Контрабандни златни сплави – отливки за близо четвърт милион лева откриха на МП Капитан Андреево
Контрабандни златни отливки за близо четвърт милион лева откриха при проверка на автобус на граничен пункт Капитан Андреево. По случая е образувано бързо производство. Срещу двамата шофьори има повдигнато обвинение.



Трапезата за празниците ще струва от 150 до 200 лв.
От 150 до 200 лева ще ни струва трапезата за Бъдни вечер и Коледа. Макар че няма увеличение на цените на продуктите преди празниците, тази година потребителската кошница ще бъде по-скъпа. Готови ли хасковлии за предстоящите празници, вижте в репортажа.



2-годишният Цеци от Хасково има нужда от средства за спешно лечение
2-годишно дете от Хасково има нужда от средства за скъпоструващо лечение в Турция. Малкият Цеци е диагностициран с епилепсия, но лекарите имат съмнения, че момченцето страда от много рядка форма на заболяването. Детето се нуждае от спешно лечение в Южната ни съседка, за да не получи трайни увреждания.



Смолянчани се обединиха, за да подпомогнат рехабилитацията на малката Стефани
Поредица от инициативи се проведоха в Смолян, за да се съберат средства за рехабилитацията на малката Стефани. Момиченцето страда от детска церебрална парализа и има нужда от постоянни процедури. Предстоят й две операции, за които майката на детето няма средства.



Безплатно кино ще гледат жителите на Смолян в следващите 9 месеца
С прожекцията на два български филма - документален и игрален, в Смолян стартира проектът "Кино в Родопите" на фондация РИФЕ. В продължение на 9 месеца любителите на седмото изкуство от областния град ще могат да гледат безплатно кино веднъж седмично. Прожекциите са в читалище "Орфееви гори".




Концертът-спектакъл „Бяла Коледа“ зарадва кърджалийци в навечерието на празниците
Творческите колективи при Дома на Културата в Кърджали зарадваха своите зрители с концерт, посветен на Рождество Христово. Чрез него самодейците напомниха за българските традиции, свързани с празника.



Ивайло Тонев е топреализатор на баскетболното първенство
Ивайло Тонев е най-резултатният баскетболист в първенството. При асистенциите на първо място е Тихомир Желев.



Адрияно Дженев и Илиян Радулов на среща със спортния министър
Спортният министър Весела Лечева награди хасковлията Адрияно Дженев и Илиян Радулов. Преди дни те спечелиха титлата на двойки на силния международен турнир по тенис „Ориндж Боул".



Ивелина Илиева загуби на старта на международен турнир по джудо
Ивелина Илиева записа поражение още в първата си среща на турнира по джудо от Големия шлем в Израел. Хасковлийката отстъпи на представителка на Италия.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 3 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 4 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 5 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 6 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 1 седмица
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини