Новини 09 01 2023

  • 00:00, 09 яну 2023 г.
  • 3340
  • 1
  • 1
Мъж загина при пожар в Димитровград
49-годишен мъж загина при пожар в Димитровград. По първоначална информация той се е задушил от дима.



93-годишна жена загина при пожар в село Корен
При друг пожар в хасковско загина 93-годишна жена. Инцидентът е станал вчера в село Корен.



Хасково е на прага на грипната епидемия
Хасково е на прага на грипната епидемия. Болните се увеличават с всеки изминал ден, като най-засегнати са учениците. Според общопрактикуващите лекари над 30% от пациентите в училищна възраст са инфектирани с вируса на грипа.




Част от центъра на Хасково тъне в тъмнина
Част от центъра на Хасково е тъмен, някои осветителни тела са счупени, а други нямат крушки. За това сигнализираха зрители на еТВ. Оказва се, че в района има стара авария, останала от ремонта на центъра преди години. От пресцентъра на Община Хасково започнаха обход за счупени фенери и крушки.



Задържаха повече от 1 кг. кокаин на ГКПП "Капитан Андреево"
Над 1 килограм кокаин е бил задържан на граничен пункт Капитан Андреево. Наркотикът е открит в товарен автомобил, управляван от турски гражданин. Водачът е носел в себе си марихуана, а полеви тест е доказал, че и лично е употребил такава.



Декларираме доходите си от утре – 10 януари
Данъчната кампания за 2023 г. по деклариране на доходите от физическите лица започва на 10-и януари. От тази дата стартира подаването на годишните данъчни декларации по електронен път, по пощата и намясто в приходната агенция.



В края на януари възстановяват настилката по разкопаните участъци от „Водния цикъл“ в Кърджали
Дейностите по реконструкцията на водопроводната мрежа в Кърджали са към своя край. На много места обаче настилката по разкопаните участъци все още не е възстановена.



Специалистите съветват как да намалим излишните килограми, качени по време на празниците
Най-добрият начин да разтоварим организма си от преяждането по празниците е като намалим количеството на приеманата храна, смята ендокринологът д-р Галина Караджова. Специалистът препоръчва постепенно отслабване с балансирано хранене, което да включва мазнини, протеини и въглехидрати.



Детски хор "Орфей" е номиниран за "Ансамбъл на годината"
Детски хор „Орфей“ и Националният фестивал на коледната и новогодишна песен в Хасково са номинирани за престижни отличия от Българското национално радио. Резултатите ще бъдат обявени в края на май.



Конкурс за рецитатори, посветен на годишнината от гибелта на Апостола, ще се проведе в Смолян
Общински конкурс за млади рецитатори „Васил Левски – 150 години безсмъртие“ ще се проведе в Смолян в началото на февруари. Той е посветен на годишнината от гибелта на Апостола и е със състезателен характер.



СУ “Петко Р. Славейков“ с приз за най-масово участие в Европейския ден на спорта
СУ “Петко Рачов Славейков“ в Кърджали получи приз за най-активно училище в Европейския ден на спорта. Заедно с него са отличени още пет образователни институции в страната.




Футболистите на "Саяна Хасково" започнаха зимната си подготовка
“Саяна Хасково“ стартира зимна подготовка. Първа тренировка с тима проведоха и трите нови попълнения.




Баскетболистите на Хасково стартираха 2023-та година с категоричен успех. Тимът спечели с резултат 113:66 срещу „Локомотив“ (Пловдив). Най-резултатен за хасковлии бе Кристиян Желев, който отбеляза 28 точки.



Божидар Саръбоюков подобри националния рекорд на скок дължина
Отличен старт на сезона за Божидар Саръбоюков. Възпитаникът на Димитър Карамфилов спечели златен медал в скока на дължина на международния турнир „Академик“ и оглави световната ранглиста.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 17 05 2024
Новини 17 05 2024
преди 1 ден
Новини 16 05 2024
Новини 16 05 2024
преди 2 дни
Новини 15 05 2024
Новини 15 05 2024
преди 3 дни
Новини 14 05 2024
Новини 14 05 2024
преди 4 дни
Новини 13 05 2024
Новини 13 05 2024
преди 5 дни
Новини 10 05 2024
Новини 10 05 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини