Новини 17 02 2023

  • 00:00, 17 фев 2023 г.
  • 3817
  • 0
  • 1
Бежанци се задушиха докато са били превозвани в тайници в ТИР
Близо 20 мигранти са се задушили, докато са били превозвани в тайници в камион. Инцидентът е станал край софийското село Локорско. Бежанците са били укрити под превозван дървен материал. Коментар по случая направи вътрешният министър Иван Демерджиев, който бе на посещение в Смолян в късния следобед.



Министър Демерджиев: Очакваме голяма активност при купуването на гласове за изборите
„Очаква се активно купуване на гласове на предстоящите избори“. Това каза министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. Той бе на посещение днес в Кърджали. Пред журналисти вътрешният министър коментира мерките за предстоящите избори, списъка „Магнитски“ и разбитата в Пловдив мащабна схема за онлайн измами.



Службите очакват по-сложни избори, заради видеозаснемането и двата варианта за гласуване
Все още няма яснота с какви устройства ще се извършва видеозаснемането на предстоящите парламентарни избори. Не е ясно и колко протокола ще предават секционните избирателни комисии. Това стана ясно на организационна среща за предстоящия парламентарен вот, свикана от областният управител на Хасково.



Местят секция № 104 в Професионалната гимназия по селско стопанство в Хасково
Секция № 104 в Хасково ще бъде преместена в Професионална гимназия по селско стопанство на ул.“Добруджа“. Това се налага, заради текущия ремонт, който се извършва в детска градина № 17 „Иглика", където се помещаваше секцията.



По-малко избиратели в Смолянско, но мандатите отново са четири
97 495 са избирателите в Смолянска област по предварителните списъци, съобщиха от Районната избирателна комисия. Въпреки по-малкия брой, мандатите остават четири.



Трагедия в Мугла. Мъж почина, след него майка му, най-вероятно нямало кой да й запали печката
Майка и син са открити мъртви в дома им в смолянското село Мугла. По първоначални данни най-вероятно са починали от измръзване. Предстои аутопсията и разследването да разкрият подробности около трагичния случай.




6 проектни предложения за ремонт на Водната кула в Димитровград е получила общината
6 проектни предложения за обновяване на Водната кула е получила Община Димитровград. Срокът за участие в конкурса приключи днес. Междувременно върху съоръжението са поставени огромни въпросителни. Идеята е така да се провокират гражданите да се включат в дебата за един от символите на Димитровград.



Знакови разселвания на дивеч и риба в района на Кърджали, расте и броят на хищниците
Стотици елени и зайци са разселени в района на Кърджали през последните години от Ловно-рибарското дружество. Расте и популацията на хищниците, сред които има и немалко бездомни кучета.



Отличиха победителите в конкурса "Завещано от Апостола"
Наградиха победителите в конкурса “Завещано от Апостола“ в Хасково. Тази година в направленията есе и презентация бяха отличени 24 деца и младежи.



Три отбора се надпреварваха в Лъвски скок
Общо 54 ученици от Природо-математическата гимназия "Васил Левски" в Смолян взеха участие в традиционното състезание „Лъвски скок". То се проведе за 14-ти път и беше посветено на 150-годишнината от гибелта на Апостола.



Григор Димитров е на полуфинал в Ротердам
Григор Димитров се класира на полуфиналите на тенис турнира в Ротердам. Днес хасковлията победи Алекс де Минор. Димитров се наложи с 2:1 сета.



"Саяна Хасково" излиза за победа срещу "Асеновец"
„Саяна Хасково“ излиза с нагласата за победа в мача срещу „Асеновец“. Двубоят е тази неделя.



ОФК Хасково стартира подбор за създаване на момичешки футболен отбор
ОФК Хасково започва подбор за футболен отбор за момичета. Идеята е на мениджъра на местния клуб Емил Ангелов.



"Хасково" приема "Хебър" в баскетболното дерби на зона "Юг" в "А" група
Баскетболно дерби през уикенда в Хасково. В зала „Дружба“ местният тим ще посрещне лидера в зона „Юг“ на „А“ група „Хебър“.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 3 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 4 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 5 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 6 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 1 седмица
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини