Новини 21 02 2023

  • 00:00, 21 фев 2023 г.
  • 3769
  • 0
  • 2
Цистерна с газ се запали в Горски извор. Евакуираха жители на селото
Цистерна, превозваща пропан-бутан, се запали в Горски извор. Заради инцидента евакуираха жители на димитровградското село. Няма пострадали хора.



Жители на кв. „Бадема“ са готови да излязат на протест заради чести ВиК-аварии
Жители на хасковския квартал „Бадема“ са готови да излязат на протест. Недоволството е предизвикано от редовните ВиК-аварии в района. Хората настояват проблемната тръба да бъде подменена, а от община Хасково да предприемат мерки и да ограничат трафика на тежкотоварните автомобили.



Рекордно високи цени на краставиците в Хасково
Краставиците на пазара в Хасково надхвърлиха седем лева за килограм. Причините за високата цена според търговците са две: липсата на българско производство и високите цени на тока и горивата, с които се отопляват оранжериите.



Две партии са подали документи за регистрация в РИК - Хасково
Две са регистрираните до момента партии в Районната избирателна комисия в Хасково. Това са „Възраждане“ и „Народна партия Истината и само истината“. Остава точно една седмица до крайния срок за регистрация за участие в изборите за народни представители на 2 април.



От "Възраждане" ще се борят за поне два мандата в новия Парламент
Политическа партия „Възраждане“ ще се бори за поне два мандата от Хасковска област. Това заявиха на пресконференция от местната структура.





Започна полагането на асфалт на ул. „Македония“
Започна полагането на асфалт на ул. „Македония“. Средствата са от бюджета на Община Хасково. Ремонтът стартира, след като миналата годината бе подменен водопровода.



Лютви Местан е в болница след инсулт, отложиха делото за катастрофата край Загорско
Лютви Местан е бил приет по спешност в болница заради прекаран инсулт. Това стана ясно в съда в Кърджали, където се гледа делото за тежката катастрофа край село Загорско. Заради отсъствието на бившия депутат заседанието бе отложено за пореден път.



В Смолянска област има дефицит на кадри за лечение на психично болни
Предлагат да се създаде Регионален съвет по проблемите на психичното здраве в Смолян. Идеята се зароди по време на дискусия в Областната администрация. Целта беше да се набележат възможностите за превенция.



Изселниците от Турция с интерес към мартениците, пренасят традицията отвъд границата
Изселниците от Турция са сред най-активните купувачи на мартеници в Кърджали. Част от тях пренасят традицията зад граница.



Защо Левски сключва фиктивен годеж в село Свежен?
Левски е сключил фиктивен годеж с младо момиче от пловдивското село Свежен. Хората от малкото селце и до днес пазят топли спомени за Дякона. Разказват и историята за това, как Апостолът се е сгодил за младата девойка Гена Бонина.



"Светът до теб" е новият слоган на ГБ "Пеньо Пенев" в Димитровград
Градска библиотека“Пеньо Пенев“ в Димитровград отбелязва 70 години от създаването си. По този повод през цялата година ще бъдат организирани различни и интересни мероприятия в културното средище. Новият слоган на библиотеката е „Светът до теб“.



Открит урок "Музикална разходка в света на живописта" се проведе в хасковската библиотека
Открит урок по изобразително изкуство и музика се проведе в хасковската библиотека „Христо Смирненски“. Участници в него бяха възпитаници на ОУ “Шандор Петьофи“. Лектори бяха Даниел Русев и Мариана Димитрова, които са преподаватели в училището.



РДТ отбелязва 100-годишнината на Юлия Огнянова със спектакъл в нейна чест
Родопският драматичен театър ще отбележи 100 години от рождението на голямата режисьорка Юлия Огнянова. На 22 февруари в нейна чест ще се играе спектакъла "Бившата мис на малкия град".



Мачът е на стадион "Пловдив"
„Родопа“ ще играе срещу „Спартак“ - Пловдив в турнира за Купата на Аматьорската футболна лига. Двубоят е утре.



Васил Ривов с успех в Италия
Васил Ривов и „Карате Пулео Флоренция“ спечелиха бронзовите медали на Отборното първенство по олимпийско карате на Италия. Успехът бе в дисциплината кумите. За втора поредна година Ривов бе поканен за капитан на тима от Апенините.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 3 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 4 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 5 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 6 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 1 седмица
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини