Новини 20 10 2023

  • 00:00, 20 окт 2023 г.
  • 2530
  • 0
  • 2
Фалстарт на делото за убийството на Тургай Сали
Хасковският окръжен съд не даде ход на делото срещу 44-годишния мексиканец Виктор Омар, който е обвинен в убийството на Тургай Сали. Причина за това стана неявяването на първия упълномощен защитник на обвиняемия Божидар Иванов и отвода на втория му адвокат Антон Попов.



Бюлетините за местните избори пристигнаха в Хасково
14 палета с бюлетини за изборите следващата неделя пристигнаха днес в Областна администрация – Хасково. Веднага започна и тяхното раздаване по общини. Тополовград обаче остана без изборни книжа. Вижте защо.



Комисия ще проверява заявленията за гласуване по настоящ адрес в хасковските села
Експертна комисия ще проверява регистрациите и заявленията за гласуване по настоящ адрес, издадени в област Хасково. Тя е сформирана от областния управител Гинка Райчева. 28 са селата в региона, в които се отчита необичаен ръст на исканията за гласуване. Това става ясно от списъка, изготвен от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.



В 46 секции в община Смолян ще се гласува с машина
В 46 избирателни секции в община Смолян ще се гласува с машини. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Симеон Велинов. Секционните комисии вече са назначени, за 21 октомври е предвидено обучение на членовете им.



Ремонти по пътищата в смолянско ще има, но догодина
Ремонтни дейности по републиканските пътища в Смолянска област ще стартират догодина. Това съобщи областният управител Захари Сираков. По някои обществени поръчки вече има избрани изпълнители от Агенция пътна инфраструктура, при други процедурите още не са приключили.




Откриха Международния конкурс „Проф. Недялка Симеонова“ в Хасково
Откриха Международния конкурс „Проф. Недялка Симеонова“ в Хасково. Тази година на сцената на театър „Иван Димов“ ще излязат 21 млади цигулари. Награждаването и галаконцертът ще са в неделя от 12 часа.



В Кърджали представиха книгите на проф. Пимпирев и проф. Биолчев, посветени на Антарктида
Ръководителят на българската база на Антарктида проф. Христо Пимпирев представи в Кърджали своята книга „Антарктическият стопаджия“. Заедно с него бе представена и тази на проф. Боян Биолчев „Антарктида – окото на космоса“.



Започва Младежкият джаз фестивал в Димитровград
30 музиканти ще участват в тазгодишното издание на Младежкия джаз фестивал в Димитровград. Той ще започне на 23 октомври в понеделник от 13:45 в езикова гимназия „ Д-р Иван Богоров“.



Школа „Историка“ на Димитър Димов в Кърджали бе отличена с пет национални награди
Школа „Историка“ към СУ “Петко Рачов Славейков“ в Кърджали бе отличена с пет национални награди за различни разработки. Призовете бяха връчени на Седмия национален ученически конкурс „Будител“ и Националната ученическа конференция“ във Варна.



Титла и два бронзови медала за класиците на "Ангел войвода" от турнир в Пловдив
Титла и два бронзови медала спечелиха класиците на хасковския клуб по борба „Ангел войвода“ при участието си на Купа „Пловдив“. Златен медалист на силния турнир стана Александър Вълканов.



БК "Хасково" приема "Пловдив мамбас" в първото си домакинство за сезона
Баскетболният „Хасково“ с първо домакинство за сезона. Тази неделя тимът посреща „Пловдив мамбас“. Мачът е от 18:00 часа. Хасковлии са лидери във временното класиране след две победи.



ОФК "Хасково" приема "Раковски" в мач от областната група
И тази седмица футболните фенове в Хасково ще има какво да гледат на живо. В събота е срещата от областната група между отборите на ОФК „Хасково“ и „Раковски“.


Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 1 ден
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 2 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 3 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 4 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 5 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини