Новини 30 10 2023

  • 00:00, 30 окт 2023 г.
  • 2254
  • 1
  • 0
Окончателно: Дечев и Ставрев излизат на балотаж в Хасково
Окончателно Хасково отива на балотаж. Следващата неделя в битка за кметския стол ще се изправят Станислав Дечев от ГЕРБ и независимият кандидат Николай Ставрев. Досегашният кмет на общината е успял да събере подкрепа от 47,72% от избирателите. Другият претендент за местната власт е получил 20,08 % доверие. Това показват окончателните данните на Общинската избирателна комисия.



Станислав Дечев: За мен това е една категорична победа
„За мен това е една победа“. Така кандидатът за кмет Станислав Дечев коментира резултата от местните избори. Той допълни, че около 700 гласа не са му достигнали, за да може да спечели вота на първи тур.



Николай Ставрев: Доволен съм от резултатите, в крайна сметка ние отиваме на балотаж
"Доволен съм от резултатите, в крайна сметка ние отиваме на балотаж“. Това заяви независимият кандидат за кмет на община Хасково Николай Ставрев непосредствено след края на изборния ден. Какво още коментира той, вижте в репортажа.



9 политически формации влизат в новия Общински съвет на Хасково
9 политически формации влизат в новия Общински съвет на Хасково. Първа политическа сила е ГЕРБ.




Близо 20% са недействителните бюлетини в Хасково
Всяка шеста бюлетина за общински съветници в Хасково е недействителна. Значително по-малко са грешките при избора за кмет на община, показва справката. При отчитането на резултата се е наложило няколко секции да броят повторно изборните книжа пред Общинската избирателна комисия. Най-голямо разминаване има в секционната избирателна комисия в село Козлец.



Две общини от Хасковска област отиват на балотаж
В 9 от общините в Хасковска област са преизбрани досегашните кметове на първи тур. Останалите две отиват на балотаж. Това са Хасково и Симеоновград.



Окончателно: Ерол Мюмюн е кмет на Кърджали
Окончателните резултати на Общинската избирателна комисия в Кърджали сочат убедителна победа за кандидата на ДПС Ерол Мюмюн. Малко над 26 800 души упражниха правото си на глас в неделя



Балотаж между Мелемов и Сабрутев следващата неделя
Досегашният кмет на Смолян Николай Мелемов и претендентът за кметския пост Стефан Сабрутев отиват на балотаж. Това сочат резултатите при 100 процента обработени протоколи в Общинската избирателна комисия. На новия кмет ще се наложи да работи с шарен Общински съвет, в който влизат съветници от 6 партии и коалиции.



Подвис е единстевеното село в Община Смолян, в което ще гласуват на балотаж

В Община Смолян масово от селата си избраха кметове на първи тур. Подвис e единственото, в което в неделя хората отново ще отидат до урните. Битката там ще е изключително интересна, тъй като двамата кандидати са получили по равен брой гласове.




НАП продава бивш културен дом в Димитровград
Публичните изпълнители от НАП - Хасково обявиха на търг бивш културен дом в Димитровград. Сградата е придобита от частно лице след покупко–продажба и е преустроена за производствени и административни дейности.




23 акта е съставила "Инспекцията по труда" през септември
104 проверки е извършила дирекция „Инспекция по труда“ в Хасково през месец септември. Констатирани са 492 нарушения, като 224 от тях са за трудови правоотношения.



Хоспис „Добролюбие“ в Кърджали отличи хора и институции, подкрепяли дейността му
Хоспис „Добролюбие“ към многопрафилната болница в Кърджали награди хора и институции, подкрепяли дейността му в годините. По този начин лечебното заведение отбеляза и 15 години от създаването си.




13 черни лешояда ще бъдат пуснати в дивата природа през ноември
13 черни лешояда ще бъдат пуснати в дивата природа през ноември. Това съобщиха от Българското дружество за защита на птиците. Те са маркирани и се очаква да се присъединят към освободените през миналата година 8 черни лешояда, които са се установили трайно в района на Източните Родопи и Сакар планина.



Промяна в мачовете от Трета лига заради балотажа
Промяна в мачовете от Трета Югоизточна лига заради балотажа. Двубоите ще се играят по-рано през седмицата.



Баскетболистите на Хасково записаха първо поражение в шампионата
Баскетболистите на Хасково записаха първо поражение в шампионата. Хасковлии загубиха от „Академик“.


Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 2 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 3 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 4 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 5 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 6 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини