Новини 06 11 2023

  • 00:00, 06 ное 2023 г.
  • 2957
  • 1
  • 1
Делян Добрев със сигнал до главния прокурор срещу "Спаси Хасково"
Сигнал до главния прокурор за насаждане на етническа омраза в община Хасково е подал областният координатор на ГЕРБ Делян Добрев. Той е срещу членове на Местната инициативна група „Спаси Хасково“.



6 политически партии искат касиране на изборите в Хасково
„Г-н Добрев се опитва всячески да замаскира това, че Станислав Дечев беше избран за кмет на Хасково с подкрепата на ДПС.“ Това заяви Марин Райчев в отговор на обвиненията на областния координатор на ГЕРБ за насаждане на етническа омраза. Той съобщи, че шест политически партии са подали жалба за касиране на местните избори в Хасково.



Станислав Дечев е новият стар кмет на Хасково
При ниска избирателна активност под 40% премина вторият тур на местните избори в Хасково. Според окончателните резултати Станислав Дечев от ГЕРБ ще управлява общината още 4 години. Той победи претендента за поста Николай Ставрев, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от 5 партии, с над 20 %.



Станислав Дечев: Няма да се вдигат данъците и таксите в община Хасково
Екипът в Община Хасково ще бъде запазен и във втория мандат на Станислав Дечев. Негови заместници ще останат досегашните Динко Тенев, Мария Вълчева и Танер Емин. Това заяви на пресконференция днес новият стар кмет на Хасково. Той бе категоричен, че няма да вдига местните данъци и такси.




Милена Рангелова е новият стар кмет на Симеоновград
Милена Рангелова от ГЕРБ печели нов кметски мандат в община Симеоновград. Тя беше на балотаж с кандидата на БСП за България Янка Чолакова.



Село Клокотница осъмна с нов кмет
Село Клокотница от днес е с нов кмет. След проведените акции за охрана на секционната избирателна комисия от новорегистрирани избиратели поста зае Данаила Атанасова. Хората от селото са доволни и очакват тя да постигне много резултати.



Николай Мелемов би на балотажа Стефан Сабрутев за трети път
Само със 149 гласа преднина Николай Мелемов спечели четвъртия си мандат в Смолян. На балотажа той победи Стефан Сабрутев.




Големият победител в Смолян е ниската избирателна активност
При изключително ниска активност от 40 % премина балотажа в Смолян. Разликата в сравнение с първия тур е 9 %. В другите две общини - Златоград и Чепеларе избирателната активност е по-висока.



Кметове и съветници в Минерални бани положиха клетва
Екрем Юзеир е новият председател на Общински съвет – Минерални бани. Той бе избран с 11 гласа ЗА. Двама от съветниците подкрепиха бившия вече председател Мехмед Лятиф.




Две църкви, 23 гроба и редица находки разкриха археолози на крепостта край Храстово
2 църкви, 23 гроба и още редица находки разкриха археолози на късноантичната и средновековна крепост край крумовградското село Храстово. Проучванията бяха финансирани по проект от Министерството на културата.



Отличиха най-добрите творци в Националния конкурс на детското изкуство Кърджали 2023
Рекорден брой участници от 95 населени места в страната се включиха в Националния конкурс за детско изкуство - Кърджали 2023. Най-добрите рисунки и фотографии получиха награди.



1209 лв събра благотворителен книжен базар от поетичен конкурс в Хасково
1209 лв. събра благотворителният книжен базар от националния поетичен конкурс „Майко моя, моя Богородице“ в Хасково. Средствата ще бъдат дарени на фондация „Една от осем“ в подкрепа на жените с рак на гърдата.




Стартира кампанията „За всяко дете дръвче“ в Хасково
В Хасково стартира кампанията „За всяко дете дръвче“. Тя дава възможност на стотици деца да отгледат свое дръвче от семе и да го засадят на подгодящо място.



Иван Георгиев триумфира на Световното университетско първенство по класически трибой
Иван Георгиев триумфира на Световното университетско първенство по класически трибой в Словения. Хасковлията, който се състезава за НСА, спечели титлата в категория до 120 килограма. Георгиев завърши с тотал от 767,5 кг.



„Хасково 2022“ спечели градското дерби с ОФК „Хасково“
„Хасково 2022“ спечели градското дерби с ОФК „Хасково“. Символичните домакини победиха с 3:2.



Кристин Кръстева записа пореден успех
Кристин Кръстева записа пореден успех. Състезателката на хасковския клуб по спортна гимнастика „Юнак“ триумфира на десетото издание на турнира „Йордан Йовчев-за Купа Дженерали“. В многобоя тя завърши с 8 точки пред втората в класирането.




Юношите на „Асти '91“ с две победи във втори кръг на първенството
Юношите на „Асти '91“ с две победи във втори кръг на първенството. Хасковлии се наложиха над „Фрегата“ и над „Труд“.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 2 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 3 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 4 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 5 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 6 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини