Новини 09 11 2023

  • 00:00, 09 ное 2023 г.
  • 2991
  • 0
  • 1
Кметът Иво Димов и новите общински съветници се заклеха във вярност към жителите на Димитровград
Новият общински съвет в Димитровград встъпи официално в длъжност. По време на тържествената сесия клетва положиха кметът Иво Димов и 33-мата местни парламентаристи. За председател на ОбС с 19 гласа „за“ беше избрана Гергана Кръстева от ГЕРБ.





Административният съд разпореди повторно преброяване на бюлетините за ОбС в 5 димитровградски секции
Вещо лице ще брои отново бюлетините за общински съветници в 5 димитровградски секции. Това разпореди Административен съд-Хасково. Днес там се гледа първото дело за касиране на вота. То е образувано по жалба на Коалиция „България на регионите“, според които част от бюлетините, обявени за недействителни, всъщност са валидни.




Бланк: Бившият директор на полицията в Хасково Ангел Цанков е избран за председател на новия Общински съвет в Харманли. За него гласуваха 19 от общо 21-ин съветници. „Ще работя с всички без значение от партията. Ще използвам целия си административен и управленски опит в полза на местната общност“, заяви по време на тържествената сесия Цанков. Общинските съветници и преизбраният за трети мандат кмет на общината Мария Киркова днес положиха клетва.




От 215 до 315 лева ще получат за работата си ангажираните с провеждането на изборите
В Община Смолян близо 700 души са участвали пряко в организацията и провеждането на местните избори. Какво финансово възнаграждение ще получат за труда си, разказват кореспондентите ни.



Оставиха за постоянно в ареста жена, хваната със 17 кг. марихуана
Хасковският окръжен съд остави за постоянно в ареста 55-годишна жена, която се опита да пренесе през българо-гръцката граница 17 кг. марихуана. Стойността на наркотика е над 270 000 лв.



В Смолянско 50 смейства са поискали помощ от държавата, за да се справят с щетите, нанесени от бурята
В Смолянска област над 50 семейства са поискали официално помощ от държавата, за да се справят с пораженията, нанесени от бурята миналата събота. От община Смолян сформираха комисии, които също оценяват щетите. Дали и каква помощ ще им отпусне местната управа, провериха кореспондентите ни.



Започна обновяването на Кирковото училище в Хасково
Започна обновяването на Кирковото училище. Предстои сградата да бъде напълно ремонтирана по проект на Регионалния исторически музей. Очаква се скоро да започнат дейности по обновяването и на Шишмановата къща.



МБАЛ “Д-р Ат. Дафовски“ в Кърджали вече има сектор по ревматология
Сектор по ревматология работи отскоро в кърджалийската болница „Д-р Атанас Дафовски“. До момента такова отделение не е имало в областта, дейността му стартира с подписването на новия рамков договор.



Стартират безплатни прегледи за диабет в МБАЛ – Хасково
Стартират безплатни прегледи за диабет в МБАЛ – Хасково. От 14 ноември до 19 декември желаещите ще могат да се тестват в Диабетния център на Първо вътрешно отделение.



Конструктивни проблеми застрашават сградата на ПГОД “Евридика“ в Кърджали
Конструктивни деформации застрашават сградата на Професионална гимназия по облекло и дизайн „Евридика“ в Кърджали. В момента там се обучават над 120 ученици.



Прожекция на унгарския филм "Отмъщението" ще се проведе в Младежкия център
Унгарският филм „Отмъщението“ ще бъде прожектиран безплатно в Младежкия център в Хасково. Той ще може да бъде видян утре от 18:00 часа в голямата зала. Организатор на събитието е Джаз клуб Хасково.




Маратонец тръгна по стъпките на 9-та Харманлийска дружина
Да стигнеш от Харманли до Сливница с тичане за четири дни. Това ще се опита да направи Георги Василев. Идеята му е да премине по стъпките на 9-а Харманлийска дружина, участвала в битката при Сливница.



Още шест срещи от общинските ученически игри по футбол се изиграха днес
Още шест срещи от общинските ученически игри по футбол се изиграха днес. Мачовете бяха на стадион „Младост“.



Адрияно Дженев се завърна на корта с победа
Адрияно Дженев се завърна с победа на корта след контузия. Хасковлията стартира с успех на международен турнир в Тунис.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 1 ден
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 2 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 3 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 4 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 5 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини