Новини 15 11 2023

  • 00:00, 15 ное 2023 г.
  • 2638
  • 0
  • 0
Масови проверки в Хасково в първия ден на акция "Зима"
Първият етап на акция „Зима“ започна. От 15 до 24 ноември пътните полицаи ще следят подготвени ли са автомобилите за предстоящите зимни условия. Готови ли са хасковските шофьори за зимата, вижте.



Хасковлии се втурнаха да сменят гумите на колите си в последния момент
В първия ден на акция "Зима" хасковлии масово се втурнаха да сменят гумите на колите си. Сервизите в града работеха на пълни обороти. Това показа наша репортерска проверка.




Отложиха делото срещу изборните резултати в Димитровград
Хасковският административен съд отложи изборното дело в Димитровград. То беше образувано по жалба на Коалиция „България на регионите“ срещу решението на Общинската избирателна комисия, с което бяха обявени резултатите от изборите за общински съветници на 29 октомври.



Изплащат възнагражденията на членовете на секциите в община Хасково
Изплащането на възнагражденията на членовете на секции в Хасково, участвали в местните избори на 29 октомври и във втория тур на 5 ноември, започна. Парите ще се раздават от 15 до 17 ноември от 9 до 16 часа.



Областен управител, кмет, полицаи и военни показаха точен мерник в турнир по стрелба
Военнослужещи, полицаи и служители в местна и държавна власт се включиха в турнир по стрелба с пистолет. Състезанието се проведе на учебен център „Добрич“ по повод празника на Сухопътните войски.



Кърджалийската болница вече извършва ЯМР за деца под обща анестезия
В болницата в Кърджали вече е възможно извършването на ядрено-магнитен резонанс за деца под обща анестезия. За целта е нужно направление, издадено от НЗОК.



Част от бизнеса в Хасково се включва с инициативи в подкрепа на Дани
5- годишният Дани от Хасково, който е с диагноза Сарком на Юинг, отново има нужда от помощ. Близките му подновиха кампанията за набиране на средства, заради усложнение в състоянието му. Част от бизнеса в града също се включва в кампанията.



Две събития на "Искам бебе" в Регионалния исторически музей в Смолян
Благотворителен конктейл в помощ на двойки с репродуктивни проблеми ще се проведе в Историческия музей в Смолян на 18-ти ноември. Същият ден ще се има и обучение на млади хора, насочено към навременното и отговорно родителство.




Инспектори от РЗИ - Хасково с лекция за тютюнопушенето пред ученици
Инспектори от РЗИ - Хасково изнесоха лекция за опасността от употребата на никотинови пакетчета пред ученици. Те извършиха и измерване на въглеродния оксид в издишания въздух в Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“



РЗИ – Кърджали стартира кампания за борба с тютюнопушенето
В Регионалната здравна инспекция в Кърджали стартира кампания за борба с тютюнопушенето. Тя е по повод 16 ноември - Международния ден без цигарен дим.



Започват Коледните пости
От днес започват Коледните пости. Те ще продължат до 24 декември. През това време християните трябва да изключат от менюто си всички животински продукти и да консумират само постни храни. Какво още трябва да знаем за тези 40 дни, вижте.



Второкласници от Смолян научиха откъде идват коледните елхи
Второкласници от Средно училище "Св. Св. Кирил и Методий" посетиха разсадник "Бърчево" към Държавно горско стопанство - Смилян. Там децата научиха откъде идват коледните елхи.




Кадрови проблеми в състава на „Родопа“ преди гостуването в Хасково
Кадрови проблеми в състава на „Родопа“ преди гостуването в Хасково. Трима играчи на тима са с контузии.



Отборите на ПМГ и на ФСГ в Хасково се класираха за финала на баскетболното ученическо първенство
Отборите на Природоматематическата и на Финансовостопанската гимназии в Хасково се класираха за финала на баскетболното ученическо първенство. Двата тима ще спорят за титлата при юношите до 12 клас.



Хасковските борци продължават подготовката си за Купа „Самоков“
Хасковските борци продължават подготовката си за Купа „Самоков“. Надпреварата е тази седмица.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 2 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 3 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 4 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 5 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 6 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини