Новини 16 11 2023

  • 00:00, 16 ное 2023 г.
  • 2717
  • 0
  • 1
Съдия Павлина Господинова от ХАС трябва да реши, пренареждат ли се квотите в ОбС - Димитровград
Ревизията на вота в Димитровград откри три нови гласа за коалиция „България на регионите“. Едната от бюлетините обаче е спорна, тъй като според вещото лице е недействителна, а според Общинската избирателна комисия и жалбоподателите е действителна. Крайното решение е в ръцете на съдията по делото в Административен съд - Хасково Павлина Господинова.



Нападателят с брадвата остава в ареста
22-годишният Гюнайдън Стоянов, който нападна с брадва свой познат в хасковския квартал „Орфей“, остава за постоянно в ареста. Това реши днес Окръжен съд Хасково. Обвиненият в опит за предумишлено убийство мъж заяви в съдебната зала, че не помни защо е ударил по главата пострадалия.



Задържаха 61- годишен мъж за притежание на незаконно оръжие в Димитровград
61-годишен мъж е задържан за притежание на огнестрелни оръжия и боеприпаси без документи. Арсеналът е бил намерен в дома му. По случая е образувано досъдебно производство.



Областна администрация Кърджали проверява готовността на общините за зимния сезон
Областна администрация Кърджали проверява готовността на общините за зимния сезон. Засега не са открити съществени пропуски.



6711 лв. събра благотворителният концерт за изграждането на църквата „Св. Иван Рилски“
6711 лева събра благотворителният концерт, с който се набираха средства за изграждането на църквата „Свети Иван Рилски“ в Хасково. Инициативата беше снощи, а днес, в присъствието на част от изпълнителите, отец Никола отвори шестте кутии. Събирането на дарения продължава.




Започна ремонтът на църквата "Св. Георги" в Хасково
Започна дългочаканият ремонт на църквата „Свети Георги“ в Хасково. На този етап е премахната старата подпорна стена. Предстои да бъде изградена нова.




Откриха официално панорамната площадка над меандрите на язовир “Кърджали“
Откриха официално изградената наскоро панорамна площадка над меандрите на язовир „Кърджали“. Инвестицията е на община Ардино.




С рекордните 94% от гласовете на широколъчани Васил Седянков започва четвъртия си мандат
Новият стар кмет на Широка лъка Васил Седянков започва четвъртия си мандат. Той беше избран още на първи тур с рекордните 94% от гласовете.




Откриха нова модерна лаборатория в ЕГ „Д-р Иван Богоров“ в Димитровград
Нова модерна лаборатория беше открита днес в езиковата гимназия „Д-р Иван Богоров“ в Димитровград. В нея ще се обучават учениците в профилите химия и биология. Изграждането на кабинета е финансирано по Национална програма на Министерството на образованието.



Младежи призоваваха минувачи да откажат цигарите
Младежи призоваваха минувачите в центъра на Хасково да откажат цигарите. Акцията е по повод Деня без тютюнев дим, който отбелязваме днес. Всеки, който приемаше предизвикателството на учениците, получаваше подарък.



Теди Москов представя авторския си спектакъл "Любов в сеното" в Хасково
Известният режисьор Теди Москов представя авторския си спектакъл „Любов в сеното“. Постановката е вдъхновена от италианския филм „Тангото на ревността“. Премиерата е утре на сцената на хасковския театър „Иван Димов“.



Представят непоказвани картини на известния художник Димитър Иванов - Лицо
Непоказвани картини на хасковския художник Димитър Иванов-Лицо могат да се видят в галерия „Форум“. Творбите са обновени по програма „Културни инициативи“ на местната администрация.



Изложба" Полски плакат" е подредена в галерията в Димитровград
Гостуваща изложба „Полски плакат“ е подредена в художествена галерия „Петко Чурчулиев“ в Димитровград. В нея са включени творби на известни имена от Полската плакатна школа. Експозицията може да бъде разгледана до 6 декември.



В село Кутела сами си ушиха носиите за фолклорните групи към читалището
В смолянското село Кутела спазиха традициите и сами си ушиха носиите за фолклорните групи към читалището. Съставите се гордеят, че са красиво облечени и печелят награди от участията си по събори и фестивали.



Ергюнал Сабри стартира с победа на Европейското първенство по бокс за мъже до 22 години
Ергюнал Сабри стартира с победа на Европейското първенство по бокс за мъже до 22 години. Така българският национал се класира на полуфиналите в категория до 48 кг. и си гарантира минимум бронзов медал.



Математиците победиха финансистите на финала на ученическото първенство по баскетбол
Отборът на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ триумфира в ученическото баскетболно първенство. На финала при юношите до 12 клас тимът се наложи над отбора на ФСГ „Атанас Буров“.



Състезателите на карате клуб „Торнадо“ спечелиха две титли на Купа България
Състезателите на карате клуб „Торнадо“ спечелиха две титли на Купа България. В Самоков хасковлии стигнаха до още три сребърни и пет бронзови медала.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 2 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 3 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 4 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 5 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 6 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини