Новини 05 03 2024

  • 00:00, 05 мар 2024 г.
  • 2945
  • 0
  • 2
Евакуираха служители на Бирената фабрика в Хасково заради пожар
Евакуираха служители на Бирената фабрика в Хасково заради пожар. Огънят се е разразил в складово помещение. Няма пострадали хора.



ВАС ще гледа делото за касирането на изборите в Хасково на 14 март
Върховният административен съд насрочи дата на делото за касиране на изборите за общински съветници в Хасково. Вотът беше обявен за нелегитимен на 1 февруари от Административен съд Хасково. Няколко дни по-късно решението беше обжалвано от една партия и един общински съветник.



ВАС постанови разместване на мандатите в ОбС-Димитровград
Върховният административен съд потвърди решението на ХАС и постанови пренареждане на мандатите в Общинския съвет в Димитровград. Резултатите от местния вот на 29 октомври бяха обжалвани от Коалиция „България на регионите“.



РИОСВ - Хасково даде срок на общините да почистят боклуците от пътищата
До края на март кметовете на общините в област Хасково трябва да извършат проверки за нерегламентирани сметища край пътищата. Това гласи предписание на Регионалната инспекция по околната среда и водите. Санкциите при констатирани нарушения са от 2000 до 20 000 лв.



Осъдиха родителите на детето, което счупи Паметника на Незнайния войн в Хасково
Родителите на детето, което счупи главата на единия от войниците от Паметника на Незнайния войн в Хасково, са осъдени от Районния съд. Те трябва да платят на Общината част от разходите за ремонт или 431-ин лева. Делото е заведено от местната администрация миналата година.



Източиха Водното огледало в Кърджали заради авария на водопровод
Водното огледало в Кърджали беше източено и оставено без вода в продължение на няколко дни. Причината за това е авария на водопровод в коритото на река Арда.



До края на март се приемат заявления за закупуване на дърва от "Общинско лесничейство" - Хасково
До края на март желаещите да закупят дърва за огрев от Общинското лесничейство в Хасково трябва да подадат заявление. За жителите на селата документът се подава при кмета или кметския наместник. Записванията са за следващия отоплителен сезон.




Малко над 4% са пенсионираните учители в училищата в област Кърджали
Подмладява се педагогическия състав на училищата в област Кърджали. Към момента от над 1400 учители едва 67 са пенсионери.



Болницата в Девин отбелязва 10 години от повторното си отваряне
С изцяло ремонтирано и обновено детско отделение Многопрофилната болница в Девин отбелязва 10-тата годишнина от повторното си отваряне. През този период здравното заведение успя да изчисти задълженията си и да завърши 2023 г. с положителен финансов резултат.



Ученици премериха сили в състезание по история, посветено на 3 март
Четвъртокласниците от ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ в Малево са победителите в тазгодишното издание на състезанието „Трети март- славна дата“. Надпреварата се състоя в Младежкия център. Знания премериха ученици от Хасково, Малево и Войводово.




Патриотичен стенопис на Левски, Ботев и Раковски посреща възпитаниците на детската градина в Малево
В детската градина в хасковското село Малево откриха стенопис с ликовете на Ботев, Левски и Раковски. Инициативата е на учителките Петя Мирчева и Доротея Тончева, които финансират проекта с лични средства. Изпълнението е на Васил Василев.




Бум на посетители в Планетариума в Смолян
Бум на посетители в Планетариума в Смолян. Огромният интерес се наблюдава в първите дни след отварянето му. Само в събота е имало над 800 гости и три извънредни прожекции.




Трима състезатели на спортен клуб по борба „Димитровград“ ще участват на международния турнир "Дан Колов - Никола Петров"
Трима състезатели на спортен клуб по борба „Димитровград“ ще участват на международния турнир "Дан Колов - Никола Петров" . Надпреварата е от 7 до 10 март.




За поредна година ще се проведе лекоатлетическия крос „Клокотница“
За поредна година ще се проведе лекоатлетическия крос „Клокотница“. Надпреварата е тази събота.


Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 1 ден
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 2 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 3 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 4 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 5 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини