Новини 19 03 2023

  • 00:00, 19 мар 2024 г.
  • 8672
  • 0
  • 3
Двама министри от Хасково влизат в състава на новото правителство
Мария Габриел върна изпълнен мандат на президента Румен Радев. В състава на Министерския съвет, който от ГЕРБ–СДС предлагат, влизат двама представители от област Хасково. Това са Асен Василев, който остава министър на финансите и Катя Панева, която е кандидат за министър на здравеопазването. Държавният глава вече издаде указ, очаква се Народното събрание да гласува новия кабинет.



Станислав Дечев: Хората все още не са готови да се промени механизма за плащане на такса битови отпадъци
„Хората все още не са готови да се промени механизма за плащане на такса битови отпадъци.“ Това заяви кметът на Хасково Станислав Дечев. Според него трябва да има буферен период от време, в който населението да бъде обучено към новите изисквания.



Откриха напълно обновения културен дом „Химик“ в Димитровград
Откриха напълно обновения културен дом „Химик“ в Димитровград. Лентата прерязаха кметът Иво Димов, ръководителят на проекта инж. Клавдия Тончева, председателят на Общинския съвет Гергана Кръстева и представител на фирмата изпълнител.



След решение на ОИК-Димитровград БСП остава с двама общински съветници
БСП остава с 2-ма общински съветници в Димитровград. За сметка на това пък коалиция „България на регионите“ вече има представител в местния парламент. Това стана, след като Общинската избирателна комисия пренареди мандатите.



Около 12 км. ще бъде Южната дъга на околовръстния път на Хасково
Около 12 км. ще е Южната дъга от околовръстния път на Хасково. Предстои трасето да бъде подложено на обществено обсъждане. За изграждането му ще се кандидатства по процедура "Концепции за Интегрирани териториални инвестиции".



Центърът за спешна помощ в Баните се мести в близкото Оряховец
Центърът за спешна помощ в община Баните се мести в близкото село Оряховец. Местоположението е избрано още преди 9 години. Новият център вече се строи.




Откриват изцяло обновения пазар в Момчилград
Общинският пазар в Момчилград е напълно обновен. Съвсем скоро той ще бъде открит заедно с фестивала „Вкусът на традициите“. Средствата са по проект на стойност 200 000 евро.



Забележителностите в Хасково бяха представени на международно изложение в София
Туристическият информационен център за пореден път представи забележителностите на община Хасково в международното туристическо изложение „Ваканция & Спа Експо“ в София. Тази година във форума са участвали над 200 компании от Европа, Азия и Африка



1500 изпълнители ще танцуват на Фестивала "Хайдушка софра" в Хасково
Близо 1500 танцьори от 53 клуба ще се включат в тазгодишното издание на Фестивала за български хора и танци „Хайдушка софра“ в Хасково. Той ще се проведе на 23 март в зала „Дружба“. По традиция дефилето с народни носии ще започне от площад „Свобода“.



БЧК Кърджали удължава срока за набиране на кандидати за водни спасители
Срокът за набиране на кандидати за водни спасители в Кърджали може да бъде удължен, ако не се съберат достатъчно желаещи до края на тази седмица. Миналата година за първи път не беше проведен курс, именно поради липсата на кандидати.



Момчиловци се готви за 28-ми път да отбележи Тодоровден
С богата програма в родопското село Момчиловци ще отпразнуват Тодоровден на 23 март. Освен традиционната кушия, ще има и много конкурси. За победителите са подготвени грамоти и награди.




„Саяна Хасково“ ще излезе срещу „Атлетик“ в мач от турнира за Купата на АФЛ
„Саяна Хасково“ ще излезе срещу „Атлетик“ (Куклен) в мач от турнира за Купата на Аматьорската футболна лига. Срещата е утре.




4 медала завоюваха хасковските борци на държавното първенство за деца
4 медала завоюваха хасковските борци на държавното първенство за деца. Те бяха спечелени в класическия стил. Възпитаниците на „Димитровград“ стигнаха до 3 отличия в свободния стил.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 1 ден
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 2 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 3 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 4 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 5 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини