Новини 11 04 2024

  • 00:00, 11 апр 2024 г.
  • 2050
  • 0
  • 1
Откриха огнище на птичи грип в Хасково, изтеглят от пазара яйца
Откриха огнище на птичи грип в землището на Хасково. Причинителят на болестта е установен в птицевъден обект за отглеждане на над 25 000 кокошки носачки. От ОДБХ предприеха мерки за ограничаване на заразата. Те бяха оповестени на спешно заседание на Областната епизоотична комисия.




Започна мащабен ремонт на ОУ "Никола Й. Вапцаров" в Хасково
Започна мащабен ремонт на хасковското ОУ „Никола Йонков Вапцаров“. Кметът Станислав Дечев откри строителната площадка. Това е първата сграда в града, в която стартира обновяване по Националния план за устойчивост и развитие.



Изграждат пристройка за 10 класни стаи и актова зала към СУ “Петко Р. Славейков“ в Кърджали
Към СУ “Петко Рачов Славейков“ в Кърджали ще бъде изградена пристройка за над 250 ученици. Средствата са осигурени по програма на Министерството на образованието и науката. Те са в размер на близо три милиона лева.




Според магистрати отнемането на коли от пияни и дрогирани шофьори е незаконно
Съдия от Свиленград смята, че отнемането на автомобили от пияни и дрогирани шофьори е незаконосъобразно. Добринка Кирева е отправила искане до Конституционния съд за установяване на противоконституционност на разпоредбата.




Вандали трошат автобусните спирки в Кърджали
От известно време автобусните спирки в Кърджали са обект на вандалски прояви. Много от тях са изпочупени. Хората настояват отговорните лица да бъдат глобени.




Дървопреработвателни фирми излизат на протест с искания за реформи в бранша
Фирми, изпълнители на дейностите по горите, излизат на протест. Той ще се проведе пред сградата на Държавното горско стопанство в Ивайловград. Недоволните искат реформи в сектора. Хората се съмняват за корупционни действия в структурата след продажба на дърва без проведен търг.



РИОСВ Хасково състави 12 акта за нарушения на екологичното законодателство през март
РИОСВ Хасково състави 12 акта за нарушения на екологичното законодателство през март. Най-много са констатираните нарушенията по Закона за водите. Издадени са шест наказателни постановления на обща стойност 12 550 лв.



Все повече млади зъболекари се връщат да работят в Хасково
Днес българските стоматолози отбелязват своя професионален празник. В Районната колегия на Българския Зъболекарски Съюз в Хасково членуват 241-ин дентални медици.



РЗИ разреши отново водата в селата Сърница и Сусам да се използва за пиене и готвене
РЗИ разреши отново водата в селата Сърница и Сусам да се използва за пиене и готвене. В продължение на месеци тя беше забранена заради наличието на уран.



Стартира туристическият сезон в Националната астрономическа обсерватория "Рожен"
Стартира туристическият сезон в Националната астрономическа обсерватория "Рожен". Тя е част от 100-те национални туристически обекта. В момента посетители се приемат от четвъртък до неделя. Групите влизат на всеки кръгъл час.



В ДЛС "Кормисош" възобновяват популацията на алпийския козирог
Държавното ловно стопанство "Кормисош" е единственото в България, в което се отглежда стадо алпийски козирози. 16-те животни са докарани тази година от Бавария. Те се адаптират добре и вече чакат поколение.



Библиотекари и ученици четоха класическа и модерна литература на чужди езици
Библиотекари и ученици от Езиковата гимназия „Проф. Д-р Асен Златаров“ четоха на различни езици класическа и модерна литература. Инициативата е част от мероприятията, свързани с националната кампания „Маратон на четенето“.



Промяна в часа на мача между ветераните на „Хасково“ и на „Левски“
Промяна в часа на мача между ветераните на „Хасково“ и на „Левски“. Двубоят, който ще се играе утре, ще започне в 16:30 часа. Очаква се в Хасково да пристигнат някои от най-емблематичните футболисти на „сините“ от близкото и по-далечно минало.



Александър Борисов и Карла Бързакова спечелиха титлите на държавния тенис турнир в Хасково
Александър Борисов и Карла Бързакова спечелиха титлите на държавния тенис турнир за момчета и момичета до 12 години. Финалите се играха днес.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 3 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 4 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 5 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 6 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 1 седмица
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини