Изписват името на родопско село с огън за празника

Името на Момчиловци ще бъде изписано с огнени букви за празника на селото, който ще се чества на 19 май, съобщи кметът Сийка Суркова и поясни, че атрактивната огнена феерия ще замени традиционната заря.

Официалното откриване ще бъде от 16.30 ч., с откъс на сценична постановка на старинна родопска сватба, възстановена от самодейците на местното читалище. Децата от училище „Св.св.Кирил и Методий“ в селото ще се изявят на сцена пред жителите и гостите на Момчиловци, официално ще бъдат изпратени абитуриентите, а накрая всички ще се хванат на наборното хоро на 50-годишните юбиляри, които по традиция всяка година празвнуват и даряват родното село, оставяйки значим и траен за поколенията подарък. Тази година те ще оставят сериозен финансов ресурс за фонтана, който се гради в центъра и ще финансират осветлението, помпата, разкрасяването на старата конструкция, разрушена от изминалите 15 години на бездействие. Сега водната атракция се ремонтира от Кметството със средства от дарения и селото отново красив шадраван в центъра на парка. 

„За доброто настроение по време на празника ще се грижи орк. "Тракийско настроение", а в късните часове ще станем свидетели на атрактивно огнено шоу. И вместо заря, тази година сме подготвили специална изненада - името на Момчиловци ще бъде изписано с огнени букви!“, каза кметът Суркова и покани всички желаещи да заповядат на празника.

СмолянБГвестинет

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини