Младежи от Смолян се изявиха в Деня на доброто със стихове, рисунки и музика

Изображение 1 от 3

    Регионална библиотека в Смолян беше домакин на младежката инициатива „Изкуство = Добро”. По повод на Международния ден на Доброто, който се отбелязва на 13 ноември, талантливите млади хора от Смолянската област имаха възможност да споделят творбите и да се изявят пред публика в областта на различни видове изкуства.

    Участниците в художествената музикално-поетичната вечер от деца до юношиеска възраст– поети, художници, актьори и музиканти. Те представиха пред многобройната аудитория своите творби – рецитираха стихове и притчи, рисуваха графики, музикантите свиреха на китари и пиано свои композиции, някои от тях по представените стихове от върстниците им в творческата инициатива.

    Читателите и гостите на библиотеката се запознаха с „Приказката за Доброто”, с поезията на Екатерина Глухова - Димитрова от нейната наскоро издадена книга „На ръба”. Антония Карабова пя песни под акомпанимента на Александра Койчева – пиано и китаристите Васил Иванов и Калин Петров. 
    Организатори на събитието бяха Стела Калайджиева, Васил Иванов и Калин Петров, а Регионална библиотека приветства всички инициативи на младите родопчани и напомня, че вратите й винаги са отворени за техните инициативи.

    СмолянБГвести

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини