Кмет журира първия фестивал на родопската кухня в Девин с местни и други майстори

Изображение 1 от 5

    Дълга "трапеза" с всевъзможни вкусотии подредиха кулинарите от Девин и много други региони на страната. Вчера в града на минералната вода беше открит първия по рода си кулинарен фестивал с конкурсен характер "Родопска угодия". На центъра вече е пълно  с народ, а журито- начело с кмета на Община Девин Красимир Даскалов, ще бъде сериозно затруднено да избере най-вкусното и атрактивно поднесено родопско ястие. Фестивалът стартира на 22 март като за Първа пролет, а днес продължава с приготвяне и дегустация на традиционни ястия.

    Жури и гости опитват от от типичните за родопския регион специалети в готварското шоу, което стартира на площада в 12.00 часа с участие на главните готвачи на ресторанти в града и другите участници във фестивала. Жители на Девин и околните населени места ще почерпят с вкусни гозби, приготвени по традиционни стари рецепти. Местни производители ще предлагат екологично чисти и био продукти от своите стопанства.
    Докато жури и публика похапва самодейците от района подгрябав настроението с фолклорни изпълнения и танци. По-късно през деня ще бъдат наградени победителите, а в края на празника ще има традиционна родопска вечеря с меню от местните ресторанти и забавна кулинарна програма.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини