На Доган му мирише на избори, иска власт. Преглед на националния печат

„Труд": Станишев оглави БСП за пети път

Пети пореден мандат начело на БСП подхвана Сергей Станишев. Делегатите на 48-ия конгрес на БСП, който завърши вчера, го преизбраха с 77,42% от гласовете. За Станишев гласуваха 593-ма делегати, за другия кандидат Георги Кадиев - 173-ма (22,58 %).
Смятаният за основен конкурент на Станишев за поста, президентът Георги Първанов (2002 - 2012 г.), който месеци наред обикаляше червените структури и водеше кампания за лидер на БСП, се отказа от състезанието по време на закритото заседание на конгреса в събота късно вечерта.

„Новинар": На Доган му мирише на предсрочни избори

Лидерът на ДПС Ахмед Доган прогнозира предсрочни парламентарни избори през октомври-ноември, натовари кметовете с нови отговорности, обяви сегашното управление на страната за тотално провалено и апелира за нова стратегия спрямо малцинствата като мост между страните ни в името на икономическия растеж и взаимната сигурност, предаде БГНЕС.


„Стандарт": Бойко: Кротко, избори догодина

Първо ще построим магистрали, археология и догодина - ще отидем на избори. Така Бойко Борисов контрира поредната офанзива на опозицията за предсрочен вот още наесен.
Първи Ахмед Доган заяви, че надушва скорошни избори във въздуха. Веднага след това преизбраният лидер на БСП Сергей Станишев обяви, че вече стяга предизборен щаб, защото управляващите вече били притиснати до стената. На Доган му мирише на избори, защото само ГЕРБ и ДПС са готови за тях, а БСП ги е страх, заяви в отговор Борисов. Ние не сме заради властта на власт. Правим и искаме да оставим нещо за народа, увери премиерът. По-късно вчера Доган обеща на свои избиратели в Ардино, че догодина ДПС със сигурност отново ще е във властта, при това пак със свои министри.

„Дума": Протестиращи: "Stop на лъжите за АЕЦ "Белене"

Стотици граждани се събраха на национален протест в подкрепа на АЕЦ "Белене" пред НДК вчера. Митингът бе организиран от инициативен комитет "Аз не се отказвам от АЕЦ "Белене", а ти?" и бе подкрепен от БСП, ВМРО, КНСБ, социалдемократите и двете дружества на енергетиците. На протеста бяха издигнати плакати с надписи "Stop на лъжите за АЕЦ "Белене", "За АЕЦ "Белене" - против шистовия газ, против банковия произвол", "АЕЦ "Белене" - гарантира националната сигурност на България", "Аз искам да живея и работя тук в България, а ти?"
На протеста се раздаваха и брошури, в които са формулирани исканията на инициативния комитет.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини