ЕП поискал България да приеме Истанбулската конвенция. Преглед на печата

"80% от времето на дебатите в подкомисия в Европейския парламент вчера са били за натиск България да приеме Истанбулската конвенция". Така "24 часа" представя обсъждането чрез видеоконферентна връзка в подкомисията по върховенството на закона. Вестникът се позовава на свои информирани източници.

Според "Монитор" две седмици след декларацията на прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет, подкомисия към Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи обсъдила натиска  върху държавното обвинение. Вестникът подчертава, че за участие в дискусията при затворени врати тенденциозно бил допуснат само един журналист, Димитър Стоянов от сайта "Бивол, и един представител на неправителствена организация.

"Комисията за защита на конкуренцията пак се произнася може ли "Еврохолд" да купи ЧЕЗ в България", пише "24 часа". Новото производство е образувано след като съд отмени отказа сделката да бъде одобрена, пояснява изданието. Предвидено е сделката да стане чрез регистрирана в Нидерландия компания.

Държавата отпусна почти един милион лева за 36 археологически обекта, съобщава "Монитор" на първа страница. Заради коронакризата археологическото лято се сви в два месеца. Сред значимите археологически обекти е огромен храм на Дионис край Елхово.

Румънски туристи недоволни от почивката си по Черноморието ни, пише "Телеграф". Те не са доволни от скоростта на интернет, оплакват се от неработещи климатици и от високи цени за ползване на шезлонги. Освен това, по северното Черноморие, където най-често отсядат румънците, няма добри възможности за паркиране и това е най-често срещаното им оплакване.

Истинско лято в началото на септември обещават синоптиците, пише "Телеграф". През следващия месец ще има максимални температури до 35 градуса. Времето ще е по-топло от обичайното за септември, дори и когато температурите се понижат, пак ще са над нормата за това време на годината.

"Труд" дава идея за набиращата популярност у нас почивка на планина. От неделя до четвъртък вила в планината може да струва 20 лева на човек на ден. Най-ниски, според проучване на вестника, са цените за нощувки в курортите Добринище и Огняново.

Все още има изобилие от плодове, което може да ви мотивира да направите 20-дневен оздравителен режим с плодове, чай и мед.

Германско семейство от Бранденбург разказва в "Труд" как се радват на отлично здраве с помощта на д-р Людмила Емилова, която работи по тази програма. Кармен и Дитмар Вернер от Бранденбург са убедени, че са открили в нашата страна най-ефективната помощ  и планират да идват тук два пъти годишно, за да поддържат добрите резултати.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ол
    Олег
    0 0
    16:53, 29 авг 2020
    Лъжете, лъжете и се надявайте да ви сбъркат с онова малцинство дето лъже колкото вас и дето ви печели изборите включително за кмет на София та белким някой обърка ГЕРБ с тях и ги защити!
Последни новини