Откриха човешки ембрион край гробището в Смолян

Човешки плод, на видима възраст около 4-5 месеца е бил намерен край гробищния парк Беклийца в Смолян, съобщиха от полицията.

На 15 август около 17.13ч. чрез тел.112 в ОДМВР-Смолян е получено съобщение от 50-годишен мъж от Смолян, който се натъкнал на зловещата находка. Вчера целият район около гробището беше пълен с полицаи и разследващи, а от проведените оперативно-издирвателни мероприятия  е станало ясно, че плодът е бил премахнат след законно извършен аборт в МБАЛ-Смолян.

По-късно той е бил предаден за загробване, но служителят, който е бил натоварен с това, го е оставил за кратко без наблюдение, се казва в официалното прессъобщение от полицията. Най-вероятно обаче, гробарят е направил гафа, като просто е забравил да погребе останките и си тръгнал.

Според полицията не са установени данни за извършено престъпление.

Провиненият гробар днес е дал писмени обяснения за случая в общината и тепърва ще се задвижи административната процедура за наказването му, обясни секретарят на Община Смолян Замфир Копчев. Според него от дадените обяснения ставало ясно какви са причините, „забравеният” служител да не си свърши работата и да погребе бебешките останки, допълни Копчев, но отказа да ги съобщи.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини