Драгомир Стойнев: Свиленград загуби от замразяването на проекта „Индустрилани зони”

БСП ще донесе успокоение и предвидимост в икономиката и обществото 

Разкритията за незаконни подслушвания не са само политически скандал, а и символ на дестабилизирането на държавността, обяви при представянето на листата на Коалиция за България в Свиленград водачът й Драгомир Стойнев. Срещата с граждани съвпадна с Деня на юриста и отбелязването на 134 години от приемането на Търновската конституция. „Поздравявам всички юристи и граждани, трябва да пазим законността и държавността” каза Стойнев. Според него ключови сектори в държавата са под натиск – националната сигурност, икономиката, социалната система.

В тази ситуация основната задача на БСП веднага след изборите е да успокои държавната система, хората и бизнеса. „БСП е готова да управлява, имаме готова управленска програма и сме посочили своя премиер – Пламен Орешарски. „Всичко е въпрос на политики и дългосрочна стратегия, а ние имаме такива”, обяви Стойнев.

Вземането на решения от днес за утре, административния натиск върху бизнеса, тежките лицензионни и разрешителни режими са спирачки за икономиката и чуждестранните инвестиции смята Стойнев. „В перспектива ние няма да сме атрактивни и като човешки ресурс - демографския срив и огромната вълна напускащи млади хора в дългосрочен план ни лишават от квалифицирани експерти, от живата сила на икономиката”, предупреди Стойнев.

Драгомир Стойнев е един от авторите на идеята за създаване на държавната компания „Индустриални зони”. Капиталът й бе формиран през 2008 г. от 100 млн. лв. от държавния резерв и тя трябваше да изгради няколко индустриални зони в страната, една от които в Свиленград. След изборите през 2009 г. новото управление извади 70 млн. лева от капитала на компанията и дейността й бе замразена. „Свиленград загуби. Ако проектът бе завършен, както искахме ние, сега в града щеше да има изключително добри възможности и инфраструктура за инвеститорите”, заяви Стойнев.

Според Стойнев резките движения са опасни и припомни идеята за преместването на Главно управление на митниците в Русе. Тогава той чете декларация на парламентарната група на Коалиция за България, която се противопостави на решението на Симеон Дянков.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини