Замфир Копчев вече не е секретар на община Смолян

Секретарят на община Смолян Замфир Копчев е подал  заявление в Агенцията по заетостта да бъде върнат на работа като директор на Бюрото по труда в Смолян, потвърди кметът Николай Мелемов. Той допълни, че в молбата за напускане от 10 юни Копчев  е посочил лични мотиви за освобождаването си от поста секретар на общината.  След 10 юни т.г. като временно-изпълняващ длъжността секретар на община Смолян,  до провеждане на конкурс, е назначен Момчил Николов, обяви още Мелемов.  

Народният представител Дора Янкова обаче обяви, че има информация за злоупотреби в Бюрото по труда в Смолян. Сигналът е, че са усвоени средства за обучение на безработни, които се оказали фантоми.

„Злоупотребата е наложена от най-високо равнище, но сега горят дребни чиновници, които нямат вина, но ще прикрият престъплението на извършителите", заяви депутатът от левицата. Тя призова ръководството на службата да обяви публично размера на средствата, за които става въпрос, коя е фирмата, спечелила поръчката за обучение и ощетени ли са гражданите на Смолян.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини