Lenovo Yoga Tablet залага на достъпна цена и иновативен дизайн

Както очаквахме, Lenovo разкри детайлите за нова серия таблети с името Yoga Tablet и сподели повече информация за партньорството си с популярния актьор Аштън Къчър. В серията засега има два модела с диагонал на екрана 8" и 10", които залагат на иновативен материал, качество на изработка и ниска цена, с които да спечелят потенциалните купувачи.

Таблетите използват Android 4.2.2 с някои софтуерни допълнения от страна на компанията, но без съмнение най-интересен е техният дизайн. Той позволява използването на устройствата в три различни режима, които, според компанията, се справят с три от основните предизвикателства при работата с таблети - умора, липсата на поддържащ механизъм при поставяне върху равна повърхност и неподходящ ъгъл на видимост при поставяне върху маса.

За удобното захващане се грижи цилиндричната част в едната страна на корпуса, която помества батерията с капацитет 6000 mAh и 9000 mAh, достатъчна за 18 часа на автономна работа. Батериите са двойни и според компанията са подобни на използваните в лаптопи. Заради концентрирането на теглото в едната част центъра на тежестта на таблета се измества и когато е в ръка се усеща по-лек (двата модела тежат съответно около 400 и 600 грама).

Тази конструктивна особеност води и до другото предимство на устройствата - вградената подпора, която при завъртане осигурява различни ъгли за позициониране на таблета върху равна повърхност - изправен или легнал. Така се осигурява удобство за различни дейности - разглеждане на съдържание, провеждане на видеоразовори, набиране на текст или забавления с игри. Има и софтуер, който разпознава режима на работа и показва често използваните приложения в него.

Таблетите са изработени от комбинация от алуминий, магнезиева сплав и поликарбонaтна пластмаса, което е изненадващо предвид на агресивната им цена. Двата модела ще се появят в Европа през ноември на цена 229 и 299 евро, а потребителите на 10-инчовия модел срещу 99 евро ще могат да се сдобият и с Bluetooth клавиатура, която действа като протектор. Тя обаче е пластмасова и от това, което видяхме, не оправдава високата си цена.

По отношение на техническите характеристики не очаквайте особени изненади. Таблетите използват четириядрен процесор MediaTek с честота 1.2GHz - MT8125 за модела с Wi-Fi възможности и MT8389 за този с 3G. Вградената памет е 16GB или 32GB, а за допълнителна има microSD порт. Оперативната памет е 1GB, а двете камери са с резолюция 5МР и 1,2МР. Устройствата могат да се използват и за зареждане на други чрез поддържаната функция USB on-the-go, но за това е необходим допълнителен кабел. Налице са и удобно разположени предни стерео говорители, които се възползват от аудиотехнологиите на Dolby. И двата таблета имат IPS дисплей с резолюция 1280 x 800 пиксела.

Успяхме да поработим с новите таблети на представянето им в Милано и определено заинтригуваха вниманието ни. Изработката на корпуса е солидна, материалите са качествени, а необичайната форма (която донякъде напомня на една компютърна клавиатура на Apple) се усеща напълно естествено при употреба. Добре работи и подвижната поставка, която изглежда като полезно допълнение.

Тепърва предстои да разберем дали батерията наистина осигурява 18 часа на автономност, но компанията определено се е постарала, за да впечатли потребителите. Ще трябва обаче да поработи и за обясняване на ползите от иновативната форма. Интерфейсът на устройствата реагира бързо, а производителността на чиповете на MediaTek изглежда достатъчна, но все още не знаем как ще се справят с по-тежки 3D игри. Все пак Lenovo успява да предложи нещо интересно при средния клас таблети с Android и не бихме се учудили ако този дизайн бъде използван и при модели с Windows.

Източник: mobilebulgaria.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини